7.8.2013

Maanantai. Pizzamaanantai!

Sunnuntaina oli lettukestit, niin eipä maanantai pistänyt yhtään huonommaksi koska meillä oli pizzamaanantai! Ou jee!

Tein muuten ensimmäistä kertaa pohjan durum-ja ruisjauhoista ja tuli todella hyvää. Ei liian pullataikinanpaksu vaan sopivan ohut ja se ei venynyt ja paukkunut kaulittaessa. Durumjauhoa kuvataankin Myllynparas -nettisivuilla näin:
"Valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Väriltään keltaisempaa kuin tavallisesta vehnästä valmistettu jauho.Sen venyvän sitkoaineen pitoisuus on alhainen, joten sopii hyvin tuorepastan valmistukseen sekä kuohkeiden venymättömien pizzapohjien raaka-aineeksi. Sopii myös muuhun leivontaan, johon ei haluta venyvää sitkoa."


 PIZZAPOHJA

1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
15 g hiivaa (1/3 pakettia) -> käytin itse kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 3 dl durumjauhoja (itse käytin 2 dl durumia ja 1 dl ruisjauhoja)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (minulla ei muuten kohonnut jostain syystä). Kauli taikinasta joko pellillinen tai mielesi mukaisia pizzapohjia. Kohota hetki (itse en kohottanut, sillä nälkä oli lähellä kiukkunälkää..heheh). Lisää täytteet ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.  

Meillä pizza täyttyi tomaattipyreestä, jauhelihasta ja mausteista, salamista, ananaksesta, herkkusienestä, sipulista, tomaatista ja juustosta. Niin ja Mies lisäsi "omaan nurkkaansa" vahvoja jalapenoja. Ai että tuli hyvää!! Namnamnam!!

Kukkuu!


Saako jo ottaa?????

Tämä se vasta kunnon vehje onkin! Suosittelen hankkimaan, jos vielä ei kahvelivarastosta löydy (tunnistatteko sanan kahveli, vai onko tämä taas joku oma sanani? :)

Myönnän, ahmin nämä palaset.....
Ja kuten huomaatte, lautaselta ei löytynyt yhtään vihreää...eli äijäannoksella selätin orastaneen nälkäkiukun :D.

Iloa päivään, KK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...