21.10.2013

Tutteja siellä ja tuttipulloja täällä...

Kysymys kuuluukin, minkä merkin sitä valitsee ja miksi? Olen lukenut paljon hyvää Aventin pulloista ja tuteista, mutta silti mieleeni hiipuu kysymys käyttökokemuksista ja onko näissä tuotteissa ja merkeissä edes huomattavaa eroa?

Mitä muuta tulisi ostaa? Öljyä, puhdistusliinoja, riepuja, vaippoja (of course) ja rasvaa. Mutta mitä rasvaa? Sinkkirasvaa, tavallista rasvaa, peppurasvaa... Siis loputon avaruus. Ugh.

Juhuu kokeneemmat mamat! Haluaisin ostaa täsmätuotteet; mitä suosittelisitte? 

Kiitos etukäteen :)


14 kommenttia:

 1. Meillä on käytössä Aventin pulloja ja MAMin Anti colic-pulloja. Aventit siksi että rintapumppu on samaa merkkiä ja ovat muutenkin hyviä. MAMin pulloja kaikki ovat kehuneet, joten ostin niitä. Meillä tarvitaan vielä tällä hetkellä todella vähän noita pulloja, lähinnä silloin kun isi on kaksin tytön kanssa, muuten käyttää äitiään maitobaarina. :)

  Toivoisin kovasti että tyttö söisi tuttia koska muuten viihtyy paljon rinnalla tai syö peukaloa. Tällä hetkellä syö vaihtelevalla menestyksellä MAMin perustuttia. Anatomisesti muotoiltu sai mulkoilua ja yökkäystä aikaiseksi vaikka olin toivonut sen olevan tytön valinta. :) Ehkä neiti vielä oppii tutinkin makuun, nyt käy kaupaksi lähinnä vaunulenkeillä.

  -JJ-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Aventin pullon lisäksi tarkastin jossain vaiheessa juurikin noita MAMin Anti colic -pulloja. Juurikin noihin isi-tytär -hetkiin ajattelin pulloja hankkia; jos vain maitobaaristani maitoa irtoaa tarpeeksi :). Hope so!

   Poista
 2. Ai niin, noista muista tarvikkeista: vaippoja tietty, maun mukaan. Meillä on vielä merkkitestailu kesken, aluksi käytimme Pampersia, niissä on uusia äitejä ja isiä varten kätevä viiva, joka kertoo onko vaippa märkä. Ne eivät kuitenkaan sopineet neitimme iholle. Tällä hetkellä käytössä Liberot, jotka oikein mukavia käytössä ja seuraavaksi testaamme Natuja.

  Sinkkivoide on hyvää, sen lisäksi perusvoide on hyvä olla. Puhdistusliinoja kannattaa myös hankkia. Ja jos imetät niin suosittelen Lansinohia, todella tehokasta! Harsoja ei sitten voi olla liikaa, usko pois! :)

  -JJ-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepa muuten tuo SS:n kommentti koskien Pampersin vaippoja. Kuukauden kestävän ihottuman sai heidän pieni tyttönsä, joten meille ei sitten tule Pampersia. Eiköhän meilläkin mennä Liberojen kanssa alkuhetket. Harsojen määrästä olen kuullut, että niitä on oltava JA PALJON :). Jostain taisin lukea, että Jyskistä saa edullisia ja hyviä harsoja. Taidanpa lähteä katsastamaan valikoiman.

   Poista
 3. mä lähtisin ihan ainun tuttipulloilla liikkeelle. jos sitten vauvalla on koliikkia, vatsakipuja tms. voi kokeilla muita merkkejä. tuteistakin ottaisin perus ainun MAM-tutin 0-2kk. jos sitten vauva ei huolikaan tuota tuttia ja haluat kokeilla muita merkkejä niin kokeile. kaikki vauvathan ei välitä koko huvitutista ;)

  rasvoista riittää aluksi äitiyspakkauksesta mukana tuleva erisanin perusvoide (tuleeko se vielä tämänkin vuoden pakkauksessa?). jos vauvan peppu sitten alkaa ärtymään, voit kokeilla bepanthenia, sinkkivoidetta tai muuta. alkuun pärjää perusvoiteella.

  vaipoista maun mukaan joko liberoa tai pampersia. pampersit istuvat vähän joustavammin, mutta libero on mun mielestä parempi. liberon vaippoihin ei ole lisätty mitään voiteita (kuten pamperssiin on) ja on ihoystävällisempi. näistäkin kokeilemalla löytyy se oikea juuri teidän pikku pyllylle :) ette kuitenkaan lähe kestoilemaan..?

  kertakäyttöiset pyllypyyhkeet on käteviä. tuohan se vähän lisää roskaa, mutta pienen vauvan kanssa kantsii miettiä myös mikä on helpompaa. ettei kaikkea tee vaikeimman kautta. ja näillä pyyjeillä voi pyyhkäistä puklua nassusta ja pölyjä tahmanäpeistä :)

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40054538/ nuo pikkupyyhkeet on tosi kätsiä. pieniä kooltaan ja halpoja. voin suositella :)

  tässä näin alkuun mun mietteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista, tarpeeseen tulee :)
   Vastasinkin tuolla aiemmin näistä MAM ja Aventin tuteista / pulloista. Pulloja nyt lähinnä noihin isi-tytär -hetkiin. Mulla on nimittäin menoa helmikuun loppupuolella, joten silloin viimeistään bebe saa viettää isin kanssa muutaman tunnin laatuaikaa :). Perusrasvalla mennään nyt alkuun ja jos tarvitsee jotain muuta niin sitten hankitaan. Bebanthenia löytyy kaapista jo nyt. Pampersin vaipat eivät ole saaneet kovin korkeita pisteitä ihottumavaaran vuoksi. Eli Liberot kehiin... ja ei -kestoilemaan ei lähdetä. Nyt se ei ainakaan tunnu omalta jutulta, mutta soseita ajattelin tehdä itse, kun nyt jo keittelen niitä omiin tarpeisiin mielelläni. Pyllypyyhkeet ovat hankintalistalla samoin puklurievut :). Ikean pikkupyyhkeitä ostinkin jo paketin. Taidan ostaa vielä toisen ja tarvittaessa kolmannen. Pukluihinko ja kuivaamiseen niitä käytit?

   Poista
 4. Tärkein ensin; älä osta tai ryhdy käyttämään Pampersin vaippoja! Ne aiheutti meille yli kuukauden kestävän pahan vaippaihottuman. Ja aina kun olen siitä jollekin maininnut, on hänellä tai jollain tutulla vastaava kokemus. Pampersien verkkosisus tarttuu herkästi vauvan ihoon ja vaippaa vaihdettaessa se repii ihoa mukanaan. En tajua miksei kukaan kertonut tätä aiemmin? Siaraalassa käytetään Pampersia ja siksi aloimme käyttää sitä kotonakin. Suosittelen siis Natya tai Liberoa.

  Harsoja meillä on riittänyt 2 x 8kpl pakkaus. Omani hankin Name It:istä. Harsoja on pari hoitolaukussa, pari imetyspisteessäni ;), yksi muuten vaan sohvalla, yksi sitterissä, yksi leikkimatolla, sängyssä, vaunuissa yms. ja tuolla määrällä homma pyörii. Ikean pikkupyyhkeet hankin myös, mutta ne ovat vähemmällä käytöllä. Tykkään käyttää käsipyyhekokoa peppupesulla ja niitä riittää meillä kolme kappaletta. Pienet Ikea-pyyhkeet kulkevat hoitolaukussa mukana ja ovat muutenkin ns. varapyyhkeitä.

  Meillä on riittänyt Aventin aloituspakkaus tuttipullojen osalta ja yksi MaM AntiColic-pullo. Aventin pakkauksessa oli neljä pulloa, pulloharja ja tutti vastasyntyneelle. Muutoin nuo MaM tutit ovat olleet oivia, on meillä muitakin. Tuttipulloissa oleellista se, että imuosa on sopiva vauvan ikään nähden. Eli jos aiotte heti alkaa käyttää pulloa, niin kannattaa hommata 1-koon imuosia, jottei maitoa tule liian kovalla paineella vauvan suuhun. Meillä edelleen (vauva 2kk) on osittain käytössä 1-koko.

  Tavalliset topsypuikot ja peptidin navan puhdistamiseen. Vanulappuja silmien, korvien taustojen yms. puhdistukseen. Öljyä lorautamme kylpyveteen, on tullut myös käytettyä Decubal-perusvoidetta, Natusanin sinkkiä, talkeista varaa hajusteeton, sillä Natusanin ei sitä ollutkaan. Olemme hankkineet apteekista keittosuolaa, kuumemittarin, Bacibactia jne. mutta kuumemittaria lukuun ottamatta noita kannattaa hankkia tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon hyvistä kommenteistasi SS:).
   Varsinkin tuo vaippakommenttisi iski ja upposi... kuukauden kestävä ihottuma. Voi teidän pientä tyttöä :(. Eli Liberoilla mennään meillä. Harsoja on oltava näköjään joka nurkassa. Muistuu mieleeni ajat, kun omistin Newfoundlandin koiran, jolla kuolaa riitti ja kuolariepuja oli joka nurkassa ja ovenpielessä.. noh, ehkei vauvaa ja koiraa nyt ihan pidä verrata... ;).

   Muistelin, että mainitsit vauvahankinnoisssasi taannoin, että tilasit aloituspullopaketin Amazonista. Oliko näin? Tuteista ajattelin ostaa MaM'n parin tutin pakkauksen kokeeksi. Oliko teillä muuten tutit jo sairaalassa mukana? Toisethan pitävät sitä huonona asiana, ettei lapsi oppisi rinnalle, jos tuti työnnetään suuhun, mutta aika moni ystäväni on tehnyt kuitenkin näin. Helpottaa tuoreiden vanhempien elämää kummasti tuo pieni kuminen vempain. Eri asia sitten, jos Bebe ei kertakaikkiaan tykkää tutista.
   Ja mainitsemasi muut tuotteet laitoin hankintalistalle. Kiitos vinkeistä :)

   Poista
  2. Tämä oli se mun tilaama, http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Newborn-Starter-Set/dp/B000RSLC9I

   Oli tutti jo sairaalassa mukana, mutta ei sitä vielä siellä annettu. Tokalla kerralla annettiin. Vauva-lehdessä oli musta hyvä juttu tutista ja sen hyödyistä ekan vuoden aikana, mutta 10-12kk iässä pitäis vierottaa siitä. Vauvan imutarve on niin suuri, ettei voi koko ajan rinnallakaan pitää. Eikä se meillä aina kelpaakaan eli usein nukutuksen yhteydessä ja välillä lohtua tuomassa :) Hyödyllinen kapine.

   Poista
  3. Kiitti linkistä! Taidanpa laittaa tilaukseen samantien.
   Olen lukenut tuosta tuttiasiasta monestakin eri paikasta ja ymmärrettävistä syistä vieroitus olisi hyvä tehdä viimeistään 12 kk iässä. Eli tutti lähtee jossain vaiheessa oravan vauvoille, kuten omilleni aikoinaan kävi ;)

   Poista
 5. Olen myös käyttänyt ainun tuttipulloja, ostin kuitenkin emman tuttiosan kun siinä on se virtausnopeus ja se on minun tytöllä riittänyt, eipä ole juurikaan ilmavaivoja vaikka korvikkeella onkin.

  En tiedä sitten minkälainen iho vauvoilla on, mutta en ole kyllä vielä tarvinnut tytölle voiteita, kylvyn jälkeen on pari kertaa pitänyt kaulan alueelle laittaa vähän bepanthenia :/

  Enpä usko että vaipoista vannoa vain yhteen merkkiin, meillä käytetään pampersia juuri sen viivan takia eikä ole ollut minkäänlaisia iho ongelmia. Nostan kyllä hattua kaikille jotka kestovaippoja jaksaa alkaa käyttää, itse sitä suunnittelin mutta huomasin kun on yksin lapsen kanssa ei ole aikaa ja jaksamista siihen rumbaan ainakaan vielä :)

  Harsoja ei ole koskaan liikaa, mutta eipä niitä vaippoja kannata hirveesti varastoida kun ei sitten tiedä mikä sopii vauvalle vai käykö kaikki.

  En ollut ennnen synnytystä kovinkaan paljoa ostanut valmiiksi, sairaalasta kotiutuspäivänä pyysin siskoa ostamaan pari tuttipulloa/korviketta/paketin vaippoja ja niillä pärjäsin ihan hyvin alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi :).
   Yo. kommenteissa on puhuttu Pampersin vaippojen tuomista iho-ongelmista, joten todella hyvä jos teillä ei ole ollut moisia haasteita.

   Harsoja ajattelin ostaa pari pakettia Jyskistä, jos ne tuntuvat pehmoisille. Jossain blogissa oli niistä maininta. Teillähän on päästy tytön ihoasioiden kanssa helpolla, jos ei ole pitänyt kuin pari kertaa sipaista kaulaan rasvaa :). Meillä on hankintoja tehty pikkuhiljaa, mutta tasaiseen tahtiin. Minulle kun tulee (toivottavasti) sektio, niin haluan kaiken olevan valmiina ettei sitten tarvitse laittaa miestä asialle, vaan saadaan nauttia ja ihmetellä kotona rauhassa. Ja olen muutenkin luonteeltani "mullehetikaikkinyt-joko-on-valmista?" -tyyppi :D

   Poista
 6. Mä hankin kaikenmaailman salvat ja öljyt mut ei tarvittu koskaan mitään. Sairaalasta tuli paljon näytepakkauksia ja niitä taisin pari kertaa kokeilla. Harsoja meni paaaaljon, mut käytin niitä peittona, tuulensuojana, imetyssuojana, rättinä, kuolaliinana ymsymsyms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Remonttihiiri kommentistasi, joka jäi minulta täysin huomiotta :(. Harsoja täälläkin on ostoslistalla ja kuten kirjoitit; niitä käytetään ja pestään ja käytetään ja vaikka missä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...