13.8.2013

Korvapuusteja!

Näin silmissäni kuohkeat, upeat korvapuustit ja tunsin niiden houkuttelevan tuoksun, joten en voinut muuta kuin alkaa hommiin!

Ohjeen löysin Kinuskikissa -leivontayhteisön syövereistä. 

PULLATAIKINA

5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa

1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja


Sulata voi kattilassa. (Tai mikrossa kuten minä tein.)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. 



Odotusaika, noin puolituntia, palkittiin kuohkealla taikinalla. Ei tullut pannukakkua tälläkertaa ;)



Ja sitten puusteja tekemään!

KORVAPUUSTIT

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Täytteen määrät on ilmoitetu koko taikinan osalta eli puolita määrät, kun käsittelet yhtä puolikasta kerrallaan. Pehmennä voita hetken aikaa mikrossa, jotta se on helpommin levittyvää. Sivele voilla taikinalevyn pinta. Ripottele päälle fariinisokeria, runsaasti (!) kanelia (kts. vaihekuvat), mantelijauhetta ja halutessasi hieman kardemummaa.
Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa n. 5 cm pätkiksi niin, että saumakohta jää alle piiloon. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa 8-10 min. Yllä kuvatulla tavalla pullista tulee kookkaita, joten 10 minuutin paistoaika on tarpeen. Laita paria minuuttia aikaisemmin alumiinifolio päälle suojaksi, jos/kun pinta uhkaa tummua liikaa.

Ja lopputulemana herkulliset pulleroiset. Lasi kylmää maitoa, hömppäohjelma ja nauttimaan!


Suurin osa meni pakkaseen, joten vierasvaraa (ja omanapavaraa) löytyy nyt :).

5 kommenttia:

  1. Hei apua! Saisiko yhden tähän aamukahvin viereen kiitos? Näyttää ihanalta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I know the feeling :). Kuule, kun kotiudut lomailemaan tänne kylmään, sateiseen Suomeen, ei epäilystäkään etten tarjoaisi puustikahveja :)

      Poista
  2. Haha, mikähän noissa korvapuusteissa on, leivoin itsekin niitä toissaviikolla eli himo iski vasta raskausviikolla 41, kun muuta tekemistä ei yksinkertaisesti ole :) Näyttävät supoerherkullisilta nuo sinun pullat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli pientä flunssanpoikasta (Miehellä hieman enemmän), joten päätin "rangaista" tautia näillä herkullisilla hiilaripommeilla :D. Kanelin ja sokerin suhteen käytän hieman ronskempaa kättä ensi kerralla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...