3.11.2013

Raskausviikko 29 (28+) ja oma hyvinvointi

Uusi viikko, uudet kujeet. Raskausviikko 29 alkoi ja masu on jo aika iso. Mihin sfääreihin se vielä kasvaakaan? Luin juuri, että vauva kasvaa tästä eteenpäin vajaa 30 grammaa päivässä. Siis anteeksi mitä? Toisaalta, h-hetki lähenee päivä päivältä ja meidän maitopurkin kokoinen bebe ottaa nyt rasvaa kroppaansa lisää.

Tuntemukset
Volttia heitetään vinhasti muutaman tunnin välein ja varsinkin iltapäivät ja illat ovat vaudikkaita. Soitan bebelle edelleenkin musiikkia aamuisin ja iltaisin. Niitä pimpelipompeli biisejä ja väliin jotain ns. oikeaa musiikkia.
Oma vointi on ollut todella hyvä ja olen edelleen energinen. Yritän liikkua 3-4 kertaa viikossa ja olen siihen aika hyvin pystynyt. Enemmän kyse on viitsimisestä. Olen alkanut tuntemaan harjoitussupistuksia ja ensin olin hieman ihmeissäni niistä, mutta nykyään kun niitä tulee, otan hetken iisimmin ja niin kroppa rauhoittuu. Kummissani olen tämän masun kasvusta. Mihin kokoon se vielä kasvaakaan???

Kauneus ja hyvinvointi
Olen kuivaharjannut kehoani edelleen 3-7 kertaan viikossa. Siihen kun ei mene aikaa per kerta kuin se muutama hassu minuutti ja olen pyrkinyt tekemään varsinkin mahan venyvän ihon kohdalla erittäin tarkkaa työtä. Kuivaharjauksen jälkeen otan lämpimän suihkun jonka kylmennän todella viileäksi loppuakohti. Hengitys pyrkii väistämättä vaihtumaan puuskutukseksi kylmyyden takia, mutta yritän hengitellä hitaasti, jotta kylmän veden vaikutus ei tuntuisi niin pahalta. Suihkun jälkeen on superhyvä olo! Kuivaamisen jälkeen otan Weledan öljyn ja Doven rasvan, joilla viimeistelen ihoni.

Suosittelen tuota miellyttävän tuoksuista ja hyvin imeytyvää Weleda raskausajan hoitoöljyä kaikille. Pullo on riittoisa ja hintakaan ei paha, olisiko ollut hiukan yli parikymppiä.
Kuva
Doven go fresh sarjan body lotion toimii ainakin minun ihollani todella kivasti. Imeytyy nopeasti ja jättää mukavan tuoksun.

Kuva


Ruoka
Syön säännöllisesti ja aika kurinalaisesti (ainakin Mieheni mielestä). Toki herkkujakin uppoaa, mutta olen aika tarkka ruoan laadusta. Kaikkea on hyvä olla tasapuolisesti. Kuituja saan niin puurosta kuin hedelmistä ja vihanneksista, proteiinia taas maitorahkasta ja raejuustosta sekä maito- ja lihatuotteista, hiilareita taas tulee kaikista edellämainituista. Vaaleaan höttöleipään en mielelläni koske, mutta nautin pullan silloin tällöin ja karkkipäivänä saa napostella hyvää. Pysyy korvienväli kuosissa ... :). Vitamiinit, maitohapot ja kalaöljyn nautin iHerbin kautta tilatuista purkeista.

Summasummarum. Sopivassa suhteessa oikeanlaista ruokaa, liikuntaa ja kehonhuoltoa. Unohtamatta pääkoppaa ja sen tarpeita eli ystäviä ja rentouttavaa kotielämää. Näiden kombolla mennään pitkälle :).

Miten muilla tuo masun kasvu ja sen herättämät tunteet/tuntemukset? Ahdistavaa vai ihanaa vai ihan normihuttua?

Loppuun vielä kuva-arvoitus. Missä ovat varpaat? :D/Take it easy and relax, KK

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Olen lukenut blogiasi säännöllisesti. :) Itselläni sama tarina kuin sinulla eli ivf-hoidolla alkanut raskaus menossa. Raskauteni tosin vielä alkuvaiheessa, mutta perässä tullaan toivottavasti. Millä rv:lla aloitit raskausajan hoitoöljyn käytön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymitär kommentistasi ja mukavaa, että olet mukana siellä ruudun toisella puolella:).

   Muistan alkuraskauden kuin eilisen päivän... Onnea täynnä, mutta myös niitä kysymyksiä ja epäilyjä. Nyt vain rentoudut ja otat iisisti. Höpöttelet vauvalle :). Millä viikolla olet?

   Aloitin öljyn käytön jo aika varhaisessa vaiheessa. Ensin tosin käytin Bio-Oilia (taisin tehdä postauksen kesäkuussa), mutta tykästyin Weledaan, enkä enää haluaisi vaihtaa. Jättää ihon mukavan tuntuiseksi ja on mielestäni riittoisampaa kuin Bio-Oil. Iho kutisi pari viikkoa sitten ihan hillittömästi ja sen jälkeen olen panostanut vieläkin enemmän kuivaharjaukseen. Arvilta olen säästynyt tähän asti, kop kop :)

   Poista
 2. Kiitos vastauksestasi! Täytyy itsekin alkaa käyttämään tuota Weledaa. Kiitos vinkistä! :) Itse olen rv:lla 11. Aika epätodelliset fiilikset ajoittain. Onko siellä kukaan elossa? Miten tässä käy jne.? Tämä on varmasti normaalia tässä vaiheessa ja täytyy yrittää ottaa rennosti. Oikein söpö maha sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :). Kohtahan sinulla on jo eka kolmannes ja "kriisiviikot" takanapäin. Kävin itse vkolla 11 ultrassa ihan oman itseni ja korvien välin takia, vaikka np-ultra oli ihan nurkan takana. Kuten sinullakin, eikö niin? Sitten näet pienen möyrijän, se vasta jännää onkin. Kaikki menee varmasti hyvin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...