15.11.2013

Yhteistyössä Dextra IVF / Lapsettomuusklinikan kanssa

Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia olla mukana tämän uuden klinikan (kirjoitin huippuklinikasta täällä) perustamisessa. Todettakoon että en ole hoitaja, saatika lääkäri tai muuten asiantuntija tällä osaamisalueella, mutta omakohtainen kokemus, tahto auttaa muita, intohimoni tähän vaikeaan asiaan ja intohimo myös sosiaaliseen mediaan saattoivat minut mukaan todella hienoon ja osaavaan porukkaan :)!

Tämä niinkin karu sana kuin lapsettomuus (puhumattakaan sanan kontekstista) on tuonut elämääni jotain uskomattoman hienoa. Olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin, joilla on oikeasti halu auttaa äideiksi ja isiksi toivovia henkilöitä.

Olen oppinut paljon ja tiedonjanoni on vain kasvanut. Uudet termit, hoitomuodot ja keskustelujen kautta auennut maailma, ovat tuoneet aivan uudenlaisen näkemyksen minulle siitä, millaisia tuloksia nykyaikaisilla hoitomuodoilla voidaan tavoittaa. Koko uuden klinikan henkilökunta etsii nälkäisenä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin ja Eerolla sekä Niklaksella on aivan käsittämätön kollegaverkosto maailmanlaajuisesti hyödynnettävänään. He vaihtavat ajatuksia ja kokemuksia muiden alan huippulääkärien kanssa, jolloin myös asiakkaat saavat parasta mahdollista hoitoa, jossa on tarvittaessa hyödynnetty usean lääkärin tietopohjaa globaalissa verkostossa.

Varoitan tässä vaiheessa, että kirjoitan tässä postauksessa myös eräästä tutkimusmenetelmästä, joka voi nostattaa erilaisia tunteita pintaan.

Uusien toimitilojen valotaulu nousi paikoilleen Saukonpaadenrannassa.

Kuva Merja Sorsa

Varteenotettava tutkimusmenetelmä
Eräs tutkimusmenetelmä on kolahtanut minuun vahvasti ja ajattelin kirjoittaa siitä muutaman rivin, sillä tämä on yksi niistä menetelmistä, joita uusi klinikka tulee asiakkaailleen tarjoamaan.
Älkää säikähtäkö termiä, joka on tällaiselle "maija meikäläiselle" sanahirviö, mutta sisällöltään ja varsinkin hoitotuloksiltaan taas erittäin positiivinen. Termi on PGS eli suomeksi alkiodiagnostiikka. 

Mitä tämä sitten tarkoittaa ja ketkä tästä hyötyy? (Alkuperäinen teksti lääkäri Eero Varila ja IVF-biologi Noora Sirkkanen-Lehtinen)
Em. tutkimusmuodosta hyötyvät mm. ne asiakkaat, joilla on useita tuloksettomia hedelmöityshoitoja takanaan. Myös niille asiakkaille, joilla on perinnöllinen sairaus tai kromosomipoikkeavuus tämä tutkimusmuoto on erittäin hyvä.

On ilmeistä, että alkiodiagnostiikasta voi olla hyötyä kaikille koeputkihedelmöityshoitoa saaville. On nimittäin havaittu, että nuorilla naisilla noin puolet normaalinnäköisistä alkioista on poikkeavia ja yli 42-vuotiailla poikkeavien osuus on jopa yli 80%. Kun kohtuun siirretään kromosomaalisesti terve alkio, tulokset ovat paremmat  iästä riippumatta, keskenmenoja on vähemmän ja tunnistamalla poikkeavat alkiot vältytään turhilta hoidoilta.

Muuta tärkeää tietoa uudesta Huippuklinikasta / Dextra IV / Lapsettomuusklinikasta
  • Asiakkaalle nimetään oma hoitotiimi vaikka päävastuu pysyy yhdellä lääkärillä. Tiimityöskentelyllä taataan se, että hoito pystytään toteuttamaan suunnitellulla tavalla. 
  • Klinikalle voi hakeutua kuka tahansa, joka tuntee huolta ja haluaa keskustella ammattilaisen kanssa
  • Perustutkimuksen avulla selvitetään ensin tausta ja sen jälkeen kartoitetaan hoitomahdollisuudet
  • Kaikki hoidot suunnitellaan yksilöllisesti, potilaan toiveita kunnioittaen
Klinikan huippulaadusta huolimatta klinikan palvelujen hinnat ovat kohtuulliset ja kestävät vertailun muiden klinikoiden välillä.

Suunnitelemassa ja pohtimassa klinikan ilmeeseen liittyviä asioita. Epätarkan ja valoittuneen kuvan takaa voitte erottaa hymyilevän ja valaistuksen saaneen lääkärin sekä hoitohenkilöstön :).


Ennenkuin klinikan kotisivut aukeavat, voitte vierailla klinikan facebook-sivuilla osoitteessa
https://www.facebook.com/pages/Dextra-Lapsettomuusklinikka-Helsinki-IVF/1428664774018664?fref=ts

Eerolle ja Niklakselle voi varata jo aikoja numeroista 09-560 160 (Dextra Kamppi) ja lisätietoja hoidoista voi tiedustella numeroista 045-7733 9997 ja 045-7733 9994 (IVF-hoitaja vastaa kysymyksiinne).

Jos Sinulle sinne ruuduntoiselle puolelle tulee kysymyksiä esim. omasta taustastani ja hoitokokemuksesta, niin ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse. 

Iloa iltaan, KK

/Miracles can happen. Everyday.

(Postaus tehty yhteistyössä Dextra IVF / Lapsettomuusklinikan kanssa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...