26.11.2013

Kolmas ja viimeinen perhevalmennus

Olin melkein jo unohtanut (tai siis olin, mitä sitä kiertelemään, heh) kirjoittaa viimeisestä perhevalmennuksestamme, joka oli viikko sitten maanantaina. Tällä kertaa miehet ja naiset jaettiin omiin ryhmiinsä ja meidän naisten jäädessä keskustelemaan neuvolatätien kanssa, isät suuntasivat toiseen huoneeseen höpöttelemään isä-tukihenkilön kanssa.

Me naiset puhuimme vauvahankinnoista, tukiverkostosta ja siitä, kuinka tärkää on muistaa antaa vauva isille hoidettavaksi ja lähteä itse vaikka kauppaan. Kuulostaa nyt arkiasialta, mutta luulenpa että kaupassa käyntikin (YKSIN) tulee olemaan luxusta jossain vaiheessa :). Puhumattakaan jostain superluxus-kauneushoidosta. Tänne heti yksi varaukseen, kiitos :D!

No mutta, ehkä kuitenkin tuo Hawaii veisi voiton....
Kuva
Ja mitä sitten tapahtuu, kun äiti on luxushoidossa...

Kuva
... vauvalla ja isillä on kivaa, omaa aikaa :D.

Keskustelimme myös hankinnoista ja päätin olla hissunkissun parissa kohtaa, kun muut tulevat äidit pohtivat milloin alkaisivat hankkimaan tavaroita ja miettivät ettei heillä juurikaan ole mitään vielä valmiina... Varmistin hiljaisuudella sen ettei muille olisi tullut minusta hysteriahamstraajakuvaa, sillä meillähän on jo lähes kaikki valmiina odottamassa pienokaistamme ;). Nautin glögiä ja nakersin piparia, hahahah! Minusta on ollut ihana rakentaa vauvanhuonetta ja fiilistellä samalla. Olemme saaneet paljon tavaraa/vaatteita ystäviltämme ja toki olemme kaiken ottaneet ilolla vastaan :).

Miehet puolestaan olivat keskustelleet vauvahankinnoista, omasta isi-roolistaan ja siitä tilanottamisesta. Oli käyty läpi niin parisuhdetta kuin yhteistä aikaa äidin kanssa. Agendalla oli siis erittäin tärkeitä asioita.

Kuva
Lopuksi iskät palasivat luoksemme ja kävimme vielä yhdessä samoja asioita läpi. Loppuun katsoimme imetystä koskevan videon, joka sai ihmiset välillä nauramaan hysteerisesti :D. Liekö syynä ollut maanantai-illan väsymys vai piparien ja glögin tuottama sokerihumala?

Ilta oli kiva kaikinpuolin ja uskon, että jokaiselle jäi jotain tärkeää takaraivoon. Äidit varmaan sitten muistuttelevat, jos isien muisti pätkii :).

Minulle on ollut suuri yllätys kuulla, ettei kaikkialla järjestetä perhevalmennuksia. Eräs nimimerkki kirjoitti toisessa perhevalmennus -postauksessani, ettei heillä ole ko. valmennusta, vaikka me ja hän asutaan alle 10 km päässä toisistamme. Erona on se, että me ollaan Espoossa ja he Helsingissä.

Toivottavasti näistä perhevalmennuspostauksistani on ollut joillekin siellä ruuduntoisellapuolen hyötyä. Tärkein asia, joka minulle jäi mieleen on jatkuva keskustelu puolison kanssa ja oman sekä yhteisen ajan vaaliminen. Nukkumisen lisäksi :).

Iloa päivään kaikille! 

2 kommenttia:

 1. Hmm, me asutaan Helsingissä ja täällä kyllä on perhevalmennusta. Voiko saman kaupungin sisälläkin olla eroja?! Meillä pian eka valmennus, tosin jopa neuvolantäti sanoi että asia ei ole välttämättä kovin uutta ja ihmeellistä kun kaiken tiedon saa nykyään netistä.., mutta kyllä me nyt käydään ainakin kerran valmentautumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lennu. Kommentti josta tekstissäni puhuin, olikin tuon "ensimmäinen perhevalmennus" -postauksen yhteydessä. Eli Lauttasaaressa ei perhevalmennuksia tarjota. Tiedän kyllä, että Espoossakin käytännöt vaihtelevat, tai ovat ainakin vaihdelleet aikaisemmin.

   Täytyy myöntää, että emme me paljon viisaammiksi tulleet valmennuksista. Netistä löytää helposti ja nopeasti tarvittavaa infoa. Käykää nyt katsomassa mitä teille puhutaan. Olisi muuten mukava sitten kuulla, mitä teille kerrottiin ekassa valmennuksessa ja poikkesiko se meidän kokemuksestamme :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...