21.12.2013

Amazonas Koala Riippukehto - Meidän Beben oma pesä

Kirjoitin syyskuussa valitsemastani Vauvalehden tilaajalahjasta, Amazonas Koalakehdosta. Olin etukäteen lukenut kehosta ja löytänyt eri blogeista hyödyllisiä tekstejä, joista ajattelin muutaman jakaa kanssanne. Olkaa hyvä siis :).

Divaaniblogien Kettukarkki kirjoittaa seuraavaa:
Meidän ensimmäinen lapsonen oli huono nukahtaja, ja haukkarit kyllä kasvoivat kun heijasimme vauvaa iltaisin sylissä, mikä oli todella uuvuttavaa. Nyt toisen lapsen tullessa halusimme valmistautua hyvin. Bongasin kerran hesarista jutun, jonka kuvassa vilahti tämä vauvansänky, ja tiesin heti että tuo on ehdottomasti meidän juttu. Sänky on saksalainen Amazonas Koala -riippusänky, jonka saa taiteltua pieneen tilaan myös matkasängyksi. Vauvan saa sänkyyn mukavaan pieneen pesään, joka varmasti tuntuu turvalliselta. Ja kun vauva vähän itse liikahtaa, myös sänky alkaa keinumaan. Meidän tyttömme nukkuu sängyssä todella hyvin. Unenlahjat ovat varmasti muutenkin hyvät, sillä jo 3-viikkoisena pisimmät unipätkät venyivät parhaimmillaan seitsentuntisiksi. 

Hanna taas kirjoittaa näin:
Heti alkulämmitelyiksi haluan kertoa, että tämä riippukeinu oli maailman parhain ostos pitkään aikaan! Kaverini alkoi puhumaan keinusta muutama päivä sitten ja mä innostuin kuulemastani ihan älyttömästi ja ryhdyin ottamaan laitteesta enemmän selvää, pienen tutkiskelun jälkeen rupesinkin etsimään paikkoja, josta keinun saisin mahdollisesti ostettua ja se kävikin helpommin kuin uskoinkaan, nimittäin löysin tuon meidän keinun facebook-kirpparilta 35 eurolla ja keinu oli vain neljä viikkoa vanha, hitsit mikä lottovoitto! Nuppu rakastaa keinussa köllöttelemistä, kun taas Nooa rakastaisi keikuttaa siskoa hullun vauhdilla, mutta onneksi mulla on melkein silmät selässä ja onnistun estämään tuholaisen temput ja turvavyöt on tietty hyvä plussa. Koala on tarkoitettu enemmän vatsavaivaisille/levottomille vauvoille, mutta on oikein oiva loikoilu/päiväunipaikka vaivattomalle vauvallekin.

Bellablogien MamiGoGo kertoilee sitten seuraavaa:
Yksi parhaita vauvalle tehtyjä hankintoja on ollut tämä Koala Amazonas riippukehto. Ostin sen aikoinaan Kaapolle huutoneistä ja nyt se on käytössä Elviksellä. Se on toiminut pojilla ensisänkynä, siinä nukutaan öisin ja satunnaisesti päikkäreitä. Sänky on helppo siirtää ja hereillä ollessakin sitä voi siis hyödyntää. Molemmat lapset ovat nukkuneet yönsä kehdossa hyvin. Eikä mikään ihme, kyllä mullekkin kelpaisi tollasessa pötkötellä. Kaapo veti jo kuukauden ikäisenä sikeitä jo koko yön putkeen,  Elvis herää kerran tai kaksi pikatankkaukselle. Osan yöstä nukkuu myös meidän sängyssä (kuten Kaapokin) jos nukahdan imetysen aikana.
MamiGoGo lainasi Babyidean tekstin, joka vakuutti myös minut:
” Koala-riippumatossa vauvalla on hyvä olla. Selkä on mukavan pyöreä, riippumatto liikkuu vauvan oman hengityksen tahdissa ja nukahtaminen on helppoa. Koala pysyy mukana juuri siellä missä sitä tarvitaan. Sen voi siirtää päikkäreiden ajaksi ulos ja ottaa vaikka mummolaan tai mökille mukaan. Riippumatossa vauva voi nukkua hänelle luontaisessa asennossa. Vastasyntyneen vauvan selkäranka on vielä kehittymätön ja pyöreä kohdussa vietetyn ajan jälkeen. Selinmakuu sängyssä tai vaunuissa voi olla epämukavaa pienelle vauvalle, koska selkäranka joutuu suoristumaan. Vauvan selkä suoristuu ja aikuisille tyypillinen S-mutka alkaa olla valmis vasta kun lapsi oppii seisomaan ja kävelemään. Sanotaan että riippumatossa nukkuminen vähentää koliikkivaivoja, ilma liikkuu paremmin vauvan vatsassa ja röyhtäiseminen on helppoa. Riippumatossa vauvaa ei tarvitse tukea kylkiasentoon tai pelätä että hän tukehtuu tyynyyn. Vauva on riippumatossa aina sopivassa asennossa.”

Kehto saapui meille äitini matkassa alkuviikosta ja täytyy sanoa (tällä suurella kokemuksella, heh), että onhan se näppärä. Vaikka kehdolla on pituutta, sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen ja eikä se nyt niin pahannäköinenkään ol, varsinkin tuon peiton ja karvapehmusteen kanssa.


 
Katsotaan miten Bebemme viihtyy kehdossa. Äiti ainakin tykkäisi tyttöä katsella ja ihmetellä, kun hän tuhisee tuossa omassa pesässään  :)

Onko teillä lukijoilla kokemusta kehdosta
 tai 
voisiko tämä olla teidän hankintalistallanne?

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Periaatteessa innostuisin tästä. Varmasti vauvan on siinä hyvä nukkua, ja kukapa ei tykkäisi köllötellä mukavassa riippukeinussa! Mutta meidän kohdalla ongelmaksi muodostuu tilan puute. Kuvassa sänky näyttää aika kookkaalta enkä saisi sitä millään mahdutettua kotiimme, muuten kuin roudaamalla pinnasängyn pois (mutta minne, varastoon se ei kyllä mahtuisi...) Joten jäänee hankkimatta.
  V-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että kehto on pituudeltaan kookas, Jossain taisi olla maininta, että kehdon pituus on lähes 1,5 metriä. Ei se kyllä nyt ihan niin pitkä ole, mutta kyllä se yli metrin on. Kehto on pituuteensa nähden helppo liikuteltava, iso plussa siitä.

   Poista
 2. Meidän bebe on ollut tyytyväinen kehtoonsa, saimme sen pari viikkoa sitten. Jännitin hieman kehdon käyttöönottoa koska neidillä ikää on jo yli 3 kuukautta ja on tämän elinaikansa aikana tehnyt erittäin selväksi sen, että hän on todella nirso nukkumapaikkansa suhteen. Kehtoon tykästyi kuitenkin heti ja nukkui ihan yhtä hyvin siinä kuin normi sängyssäänkin. :-) Viehän se paljon tilaa, mutta meille ihan loistohankinta!

  -JJ-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla käyttökokemuksista :). Toivotaan, että meidänkin Bebe-pienoinen viihtyy kehdossa heiattavana. Oletko muuten nukuttanut öitä kehdossa?

   Poista
  2. Olen nukuttanut sekä päikkäreitä että öitä. Aluksi vaatii vähän harjoittelua saada valjaat yöllä auki ja kiinni, mutta nopeasti senkin oppii. :)

   Poista
 3. Onko tämä ollut teillä jo käytössä, ja mitä pikkuinen on tykännyt?
  - K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Kyllä meillä Bebe on siinä köllinyt mielellään. Varsinkin aamuisin, kun syön aamiaista hän viihtyy siinä hyvin. Ja minä pystyn heijaamaan tarvittaessa. Öitä en ole nukuttanut kehdossa, mutta päivisin siis viihtyy hyvin :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...