27.12.2013

Tervetuloa raskausviikko 36

Viikko 36 alkoi tänään, huh huh. Vaikka aika rientää, niin silti se tuntuu matelevan. H-hetkeen ei ole enää kuin kolmisen viikkoa ja tätä tulevaa mamaa jännittää jo kovasti. Ja jännitys todennäköisesti vain kasvaa päivä päivältä. Saimme sektiopäätöksen tässä taannoin ja se helpotti aika paljon. Tiedän, ettei sektiotoiveesta voi kieltäytyä, mutta viisi käyntiä eri henkilön luona alkoi tuntumaan jo suoraansanottuna ahdistavalta vaikkakin ymmärrän syyn näihin käynteihin erittäin hyvin. Kirjoitan sektioprosessista vielä erillisen postauksen.

Mutta siis; kolmisen viikkoa ja Bebemme näkee päivänvalon. Aikamoista. Uutta, ihmeellistä ja niin ihanaa vaikkakin myös rankkaa. Sitä en epäile yhtään ;).

Kuinka voin?
Hetkittäin olen todella väsynyt. "Väsymys" ja varsinkaan "Tekemättä Oleminen" eivät kuulu normaaliin sanavarastooni, koska yleensä olen oikea energiapakkaus. Nyt kuitenkin olen antanut itselleni luvan kölliä sängyssä vaikka kolme tuntia, jos sille on tuntunut. Luen kirjoja, lehtiä ja otan unihuilia. Sitten taas jaksaa touhuta :). Mies tuossa sanoikin, että minun pitäisi keksiä synonyymisana noiden kahden edellämainitun tilalle. Esim. rokata. Kuulostaisi aika käheeltä, jos sanoisin että "Rokkasin koko iltapäivän". Hahhah!

Liikunta
Jumppaan edelleen 4-7 kertaa viikossa, sillä se auttaa turvotukseen, jota minulle ei paljon ole tullut varmaankin juuri liikkumisen vuoksi. Iltaisin tosin huomaan, että nestettä kertyy ja sormus kiristää inhottavalla tavalla. Myös sukista jää aimo merkit nilkkoihin. Jumppani on muuttunut entisestään ja crossaritreenit ovat letkeitä, vaikka pari sykkeennostoa 20-30 minuutin treeniin kuuluukin. Crossailun jälkeen teen muutaman lihaskuntoliikkeen, esim. punnerruksia, staattisia pitoja, siltaa, jne.

Yhtenä iltana olin aika finito, mutta tunsin kun neste alkoi kerääntymään kroppaan. Päätin tehdä 15 minuutin crossailun, sillä tiedän sen helpottavan olotilaa ja niin se taas helpottikin. Kannustan teitä kaikkia samassa tilassa olevia "collegoita" pieneen jumppatuokioon vaikka välillä kehtuuttaisi ja ei millään jaksaisi. Se todella auttaa ja sen jälkeen on mukava köllähtää sohvalle :).  

Bebe
Beben liikkeet ovat muuttuneet erilaisiksi ja se "muljahtelee" masussa ahkerasti. Hän selvästikin venyttelee ja etsii sopivaa asentoa. Olen lauleskellut ja hyräillyt hänelle jo pitkään ja minusta ainakin tuntuu, että hän selvästikin reagoi tiettyyn äänenpainoon. Jonkilaista päivärytmiä on edelleen havaittavissa...jonka varmaan voi heittää kankkulan kaivoon Beben synnyttyä.

Ravinto
Mitäs tästä nyt sanoisi näin joulun jälkeen..... Ruokavalion suhteen palaan takaisin ruotuun. On muuten tullut herkuteltua niin luvattoman paljon, että puntariin on turha mennä ennen ensi tiistaita. Heh! Nyt raikkaita salaatteja, maitorahkaa, raejuustoa, mehukeittoa ja VETTÄ. Ja reilusti.

Tällaista taas tälläkertaa. Ohessa joulukuva yhdestä hölmöläisestä, kun lahjapaketin hän avasi :D


Iloa perjantaihin, harmaudesta huolimatta!

1 kommentti:

  1. Hienosti olet jaksanut liikkua koko raskausajan! Itsellä ovat nuo liitoskivut olleet sitä luokkaa rv 30 lähtien ettei ole kovin pitkiä lenkkejä voinut enää tehdä ja siitä syystä varmasti turvotuskin lisääntynyt. Lähinnä raskausajan liikunta on ollut osaltani tunnin lenkkejä kolme-neljä kertaa viikossa sekä jooga- ja rentoutusharjoituksia useamman kerran viikossa. Se on iso muutos aiempaan, jolloin kävin salilla noin kolme kertaa viikossa ja tein suhteellisen rankkaa punttitreeniä sekä aerobiset päälle. Tuskin maltan odottaa keväisiä vaunulenkkejä ja toipumisen mukaan lihaskuntoilua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...