18.10.2013

Kurkistus vauvanhuoneeseen

Alkuun kerrottakoon, että teen tämän postauksen puhelimen kautta ja jännityksellä odotan miltä tuo kuva näyttää läppärin tai iPadin ruudulla... We'll see.

Työhuone alkaa pikkuhiljaa muuttumaan vauvanhuoneeksi. Vielä on hankintoja tekemättä, mutta ns. suurimmat ostokset on nyt hankittuna. Vaunutkin on jo tilattu, mutta niistä lisää myöhemmin.

Olen yrittänyt pitää vauva-ajan huoneen aika simppelinä. Kunhan tyttäremme saavuttaa taaperoiän, lisääntyy tavaranmäärä todennäköisesti.

Millaisia huoneita teillä on ja onko tullut hankittua ns. turhakkeita? Mitkä taas ovat olleet must -hankintoja? 

13 kommenttia:

  1. Löysin blogisi hyvä voittaa blogin kautta, on kiva lukea toisten raskausajasta ja sitten vauva-arjesta. Ihanan näkönen vauvan huone ja nuo kengät :) minulla on 7vkon ikänen tyttö, kiireellä hankin ennen synnytystä vaikka mitä, mutta nyt ajattelen että suurimman osan olisin voinut hankkia synnytyksen jälkeen, esim.tyttö ei ole nukkunut yhtään yötä omassa sängyssään vaan nukkuu vieressä, hoitopöytää ei ole tullut käytettyä kun huomasin että on kätevämpää laittaa hoitoalusta pesukoneen päälle ja pukea/pestä siinä, kantoliina tuli ostettua tosin eipä sitä ole käytetty kun ei tyttö siinä viihtynyt,sylissä kyllä on mielellään suurimman osan päivästä, äitiyspakkauksen vaatteet on tosi isoja joten ei ole niitä juuri tullut käytettyä,onneks ollaan saatu pienempiä kokoja, mutta silti uskon vahvasti että joskus kaikelle hankimmalle tavaralle on käyttöä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet löytänyt blogini :) Tervetuloa matkaan mukaan! Joo nuo kengät menevät koristeena vielä piiiitkään, muttemme voineet olla niitä ostamatta, heh. Olemme onneksi saaneet niin kummi- kuin ystäväperheiltämme paljon vinkkejä vauvantuloon ja paljon myös tavaraa. Erillistä hoitopöytää emme ole ostaneet, vaan vaipanvaihdot sujuvat lipaston päällä. Toisethan vannovat hoitopöydän nimeen, mutta itse koen että tuo lipasto ajaa aivan saman asian. Tyttömme tulee toivottavasti nukkumaan joko kehdossa tai sitten omassa sängyssään meidän sängyn vieressä. Kehto vaikuttaa ajatuksellisesti hurjan paljon kivemmalta ensipesältä. Pieni ja turvallinen maja :). Tämäkin asia muokkautuu sitten kun Bebe on tässä maailmassa. Turha pohtia liikaa etukäteen, vaikka ainahan sitä ajatuksiaan puntaroi. Kantoliinaa vierastan jotenkin ja meillä onkin lainaksi saatu kantoreppu, jota ystävämme suosittelivat kovasti esim. ruoanlaiton yhteydessä tai muuten kun äidin kädet vaativat vapautta. Vaatteita meillä on ihan älyttömästi ja eri kokoisia. Tuleva kummi toi kolme isoa kassillista tavaraa ja sieltä löytyy jo nyt kaksi vuotiaalle sopivia vaatteita. Eli ei muuta kuin Ikeaan ostamaan laatikoita :D

      Poista
  2. Olen lueskellut blogiasi..Itse myös talvivauvaa odotellaan ja tammikuussa olisi laskettu aika :) En löytänyt mistään kirjoitusta vaunuvalinnastanne. Olemme myös saman valinna edessä ja meillä samat kriteerit kuin teillä oli. Olemme miettineet vaunuja Mutsyn, Bungaboon sekä Mamas&Papas Solan välillä...Olisi kiva kuulla kokemuksia, mihin päädyitte :) Mukavaa odotusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kivaa, että olet löytänyt blogini ja meillä on jopa samassa kuussa LA :). Teimme aikamoisen vertailun vaunujen välillä ja voittajaehdokkaat olivat Bugaboo Buffalo, Mutsy 4rider tai sitten Dorjan Soft Start (tämä musta hevonen laukkasi vasemmalta ihan yllättäen). Päädyimme kuitenkin Bugisten Buffaloon niiden näpääryyden vuoksi. Ne ovat vaunuosuuden jälkeen nimittäin oivalliset niin kaupungissa kuin maastossa ja Hollannista tilattuna huomattavasti edukkaammat kuin täältä Suomesta ostettuna.

      Teen postauksen heti kun vaunut saapuvat, eli tämän viikon aikana :)
      Mukavaa raskausaikaa!

      Poista
    2. Olisiko mahdollista saada nettiosoitetta, jota kautta vaunut tilasitte. Kävimme taas tänään Lauttasaaren vaunu-aitassa Bugaboota ihastelemassa. Nyt on enää nämä ja Mutsy 4riderit vertailussa. AInoa, mikä mietityttää bugaboossa on juuri tuo hinta :(

      Poista
    3. Toki kerron mistä tilasimme meidän vaunut :)

      Mekin nimittäin kävimme kärryjä testaamassa juurikin Vaunuaitassa, mutta vaunuhankinnan teimme Hollanista, sivustolta http://www.babyhuyswebshop.nl/
      Heillä on rrittäin hyvä palvelu ja tilatessamme saimme vielä kivan tarjouskoodin, joka on käsittääkseni heidän ihan normitoimintaa, sillä moni muu bloggari on hyödyntänyt ko. verkkokauppaa ja tarjouskoodia. Tilasimme vaunut ja adapterit sekä pienen laukun johon mahtuu kännykkä ja avaimet. Hoitolaukun tilaan/ostan muualta.

      Suosittelen lämpimästi ko. verkkokauppaa. Nyt ei muuta kuin viestiä laittamaan heille :)

      Poista
    4. Kiitos tästä vinkistä..Bugaboot on nyt tilattuna Hollannista ja odottelen pakettia saapuvaksi pian kotiin..Hih! On ollut ihana lukea blogiasi! Meillä vähän samat joulun suunnitelmat kuin teillä eli jäämme kotiin Helsinkiin viettämään joulua, koska laskettuun aikaan tuolloin enää reilu kolme viikkoa ja vanhemmat asuvat yli kolmen tunnin ajomatkan päässä länsirannikolla.

      Mukavaa odotusajan jatkoa!

      Poista
    5. Ole hyvä vaan, hienoa että minusta ja blogistani oli hyötyä näinkin tärkeän asian hankinnassa :). Meillä tosiaan on LA:t todella samoihin aikoihin. Josko sitä joskus vaikka lounaalle / kahville uskallettaisiin ;)
      Mukavaa odotusta sinnekin ja kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini seurassa. Tuollaiset terveiset lämmittävät kovasti.

      Poista
    6. Bugaboot saapuivatkin tänään iltapäivällä. Voi ihanuutta! Ehdottomasti mennään lounaalle/kahville... Voisin laittaa sinulle yhteystietojani tuohon mailiosoitteeseen. Minulla olisi muutenkin kysyttävää liittyen akupunktioon..:) Kivoja vinkkejä tullut blogin kautta! Ollaan kuulolla...

      Poista
    7. No teidän Bugiksethan tulivat nopeasti, muutamassa päivässä. Nyt ei muuta kuin fiilistelemään :). Laita ihmeessä postia tulemaan!

      Poista
  3. Nuo kengät ovat ihanat! :) Ja huone muutenkin näyttää suloiselta pikkuneidin pesältä. Meillä on muuten sama lipasto jonka päälle tuunattiin hoitotaso. :)

    Meillä neidin huone on edelleen välimuodossa työhuone/lastenhuone, lähinnä siksi että tyttö nukkuu meidän makkarissa. Sitten kun siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan, luulen että huone alkaa muistuttaa enemmän lapsen huonetta.

    Must hankintoja meillä on tähän mennessä ollut Manduca, hoitopöytä ja paaaaaljon vaatteita. Lisäksi neitimme on päättänyt että nukkuu ainoastaan vaunujen kopassa, se siitä nätistä äitiyspakkauksesta. Tilasin (pyysin äitiä tilaamaan) kuitenkin vinkistäsi Vauva-lehden ja lahjaksi riippumattokehdon. Toivon että masuvaivainen neitimme nukkuisi siinä hyvin.

    -JJ-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kengät ovat koristeena about kolme vuotta, hahahahah :D! Ei vain voinut jättää ostamatta :). Kyllä meidänkin Bebe tulee nukkumaan meidän makkarissamme alkuun, mutta työhuone/vauvanhuone -kombinaatio ei vain toiminut meillä. Too much everything... Miten te tuunasitte sen hoitotason? Ikeasta ei saanutkaan hoitotasoa tähän, vaan toiseen Hemnes-sarjan lipastoon. Googletin hieman ja vaihtoehtoja tasolle löytyy tosi hyvin. Kuulisin silti teidän tuunauksestanne.

      Uskon muuten, että se kehto on oikeasti tosi hyvä. Siinä lapsen ei tarvitse olla selkä suorana, vaan mykkyrässä ja jos pohtii itseään mahakipuisena, niin eihän silloin tee mieli olla selkä suorana. Kiva, että postauksestani oli hyötyä :)

      Poista
    2. Vinkkasin siitä Ikean toisen lipaston tasosta miehelleni ja hän sitten nikkaroi meille samanlaisen tuohon lipastoon sopivan. Insinöörinä taisi olla vaan tyytyväinen kun pääsi suunnittelemaan ja toteuttamaan. :) Tuntui tyhmältä muutenkin että puiseen lipastoon ei ole tuollaista mutta lastelevyiseen on. :(

      Meillä tuo huone on tällä hetkellä tosiaan hieman sekamelska, mutta eiköhän tuo parin kuukauden sisällä muutu ihan kokonaan tytön huoneeksi. :)

      -JJ-

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...