12.5.2013

Pihalla tapahtuu...#1.

Ostimme talomme toissasyksynä ja huomasimme viime kesänä ettei asioita vaan saa kerralla tehtyä. Kas kummaa...! Ja tämähän on kaltaiselleni mullehetikaikkinythuomistaeiolejaeilistäeitule -henkilölle todella haastavaa. Viime kesä meni ihmetellessä, että mitä kasveja ja kukkia mistäkin putkahtelee. Olin ihastellut puutarhalehtien upeita istutuksia ja kukkapenkkejä ja syksyllä sitten teimme kukkapenkin ystäviemme avustuksella. Tai siis minä ja ystävättäreni teimme ja Mies auttoi lopuksi hieman, koska ei fyysisen rajoitteen vuoksi pystynyt auttamaan koko projektissa. Hiekka, mullat ja kivet ostin K-Raudasta. Olin erittäin tyytyväinen palveluun, sillä he penkoivat varastonsa pikkusopukatkin, jotta tarvitsemamme kivimäärä löytyi. Kiitos K-Rauta Merituuli!

Sanasta kukkapenkki voi saada monenmoisia ajatuksia ja mielikuvia. Kukkapenkkejä on juuri niin monta kuin on tekijäänsäkin. On pieni ja suuria, eri mallisia eri istutuksilla. Minun ajatukseni oli tehdä pieni  pyöreähkö kukkapenkki ja kuinkas kävikään...Ei tullut pientä. Kaunis toivottavasti siitä kukkineen tulee, mutta ei pieni. Ei ainakaan minun mittapuussani. Kukkapenkkimme on 2,5 x 8 metriä ja olen tällä hetkellä todella onnellinen sen suuruudesta, sillä se on todella hieno. Viimeistään sitten, kun perennat kasvavat ja tuovat värimeren tullessaan!

Ensin merkattiin alue...

Kaivuutyöt puolivälissä...

Kaivuu valmis... 

Hiekan roudaamista... sama perään mullalle...

Ja tiiliä asettelemaan...tarkkaa hommaa... 
Saku Sammakko projektijohtajana...
Kaivuu hiekoitettiin ennen kivien asettelua ja nurmialue lehditettiin rikkaruohojen tainnuttamiseksi...

Muurikivien halkaisua...


Melkein valmista....

Ja lopputuloksena...Kuten huomaatte, tuossa keskellä ei vielä ole mitään.. Suuntasin jälleen kerran Plantageniin ostamaan perennoja. Tarkoitukseni on tehdä kaunis perennapenkki iloisen värisistä kukista, joista aina jokin on kukassa koko kesän. Olen kasvihankinnoissani suosinut niin "kasvien tavarataloja" kuin pienyrittäjiä. Tällä kertaa hurautin Plantageniin, josta selvisin super lyhyessä ajassa takaisin.

Mainittakoon edelleen, että en ole ollut puutarhaihminen ennen talomme ostamista. Olen lukenut paljon puutarhalehtiä ja etsinyt netistä tietoa. Löysin esimerkkipenkikseni aivan loistavan valmiin perennapenkin Kekkilältä. Perhosten paratiisi vaikutti niin väriloistoltaan kuin kukkavalinnoiltaan meidän tulevalta perennapenkiltä.

Kekkilän valmis perennapenkki (Perhosten paratiisi)
Sain lisää muutamia vinkkejä todella avuliaalta Taimia Oy:n puutarhurilta. Näytin hänelle kuvia pihastamme ja toiveistamme. Toiveenamme esitin monivuotisia kasveja, joissa perhoset viihtyisivät ja joista jokin olisi kukassa jatkuvasti keväästä kesään.


Made by ME :)

Suunnitelma in action.
Nyt ei sitten muuta kuin toivotaan auringon paistetta ja odotellaan kukkien kasvua :). Laittelen lisää kuvia kunhan kukat kasvavat ja kukkivat.

Xoxo KK


Kuvat: http://www.kekkila.fi/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/home-gronwiki/garden-school/perhospuutarha_72/189662-1-fin-FI/perhospuutarha_72_reference.jpg

2 kommenttia:

  1. Kiitokset! Itsellä on sama projekti edessä. Olisi mukava nähdä perennapenkistäsi kuvia, kun kukat ovat juurtuneet ja kasvaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys. Meille kävi niin hassusti, että olin arvioinut valon määrän täysin väärin ja kukat jotka hankin pihalle, eivät sitten lähteneet niin varjossa kasvamaan :(. Tästä oppineena aloin kahlaamaan viherkeidaskuvia googlesta ja nyt meille on rakentumassa (valmistuu ensi keväänä) viherkasvikeidas, josta löytyy niin erilaisia ruohoja kuin kuunliljoja. Eli rodot ja havut jäivät ja lopputilan täytän em. kasveilla. Väripilkuksi istutan ruukkuihin kausikukkia ja näin saan väriä tuotua lisää :). Tsemppiä projektiin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...