4.5.2013

Munien keräys ja lopputulos jatkoineen

Eilen se päivä sitten koitti. Munienkeräyspäivä. Meillä oli aika kello 9:20 ja olimme etuajassa paikalla (mulle huono juttu, sillä pelotti ihan vietävästi), sillä luulimme väylien vetävän huonosti kasin jälkeen aamulla. Selasin hermostuneena muotilehtiä ja vaikka henkilökunta on klinikalla mitä ihaninta, en päässyt pakoon karmivaa pelkoani. Mies hymähtelikin mulle, että tämä on peace of cake esim. laparoskopiaan verraten. Väärin meni.


Uikohan noi sammakkoa vai koiraa? :D

Sain kanyylin käteen ja pääsimme lepohuoneeseen, jossa meitä odotti suklaakeksit ja vesikannu... Aika pian meidät kutsuttiin toimenpidehuoneeseen ja tuoliin istuuduttuani sain kivunlievityslääkettä, joka ei muuten meikäläiselle vaikuttanut kuin vasta operaation jälkeen. Pah. Kipua ei kestänyt kauan, mutta se oli karseaa. Pistävää, viiltävää kipua. No okei, munasarjatulehduskipuun tämä oli pientä, mutta jos joskus joudun samaan uudestaan, pyydän heti esilääkkeet. Hoitaja joutui keskittymään mun tajuissa pitämiseen: "älä laita silmiä kiinni, katso minua silmiin ja juttele jotain...". Eli olin jossain kohti kait pyörtymässä...  Toimenpidehän ei kestänyt kuin muutaman minuutin ja sen jälkeen PADAM, lääkkeet alkoivat vaikuttamaan. Eli en kait ollut paljon saanut lääkevahvistusta operaatiossa, mutta sain hyvät jytkyt sitten operaation jälkeen..hehheh. Hoitajat olivat ihania ja saimme kahvia ja suklaata homman jälkeen. Mieheni mukanaolo teki minuun vaikutuksen, sillä hommahan ei ollut mitään siistiä toimistoduunia... ;)

Vähän kevennystä tähän väliin:



Saalis: 10 follikkelia, mutta vain kaksi munasolua! Paniikki pääsi valloilleen ja itkuhan siinä tuli. Hoitaja tosin sanoi, että lopputulos ratkaisee ja kaksi hyvää on parempi kuin kymmenen huonoa. Lääkäri kävi vielä luonani varmistamassa että kaikki on kunnossa, sillä olin ollut aika kipuilevan oloinen. Hän sitten totesi, kuten tiesin asian olevankin, että ensimmäinen kerta on aina myös testailua, sillä ei tosiaan tiedä miten eri ihmisten kehot toimii ja kuinka hormonit vaikuttavat. Eli jos tähän lääkerumbaan joudumme uudestaan, on lääkemäärät ja ehkä lääkkeetkin erilaiset. Lopputuloksen hedelmöityksen onnistumisesta kuulemme lauantai-aamuna, kun hoitaja soittaa meille...kääk.

No anyway, lähdimme 11 maissa pois klinikalta ja vointini oli ihan jees. Iltapäivällä nukuin 3 tuntia ja heräsin siihen, kun ystäväni teki pop-up -visiitin meille. Ihanaa, kun joku vain soittaa ovikelloa ja kertoo tulleensa kahville :).



Illalla sain nauttia kuplivaa Mummin muodossa ja mieheni loihti superihanan dinnerin. Söimme parsaa hollandaiskastikkeella ja uusilla perunoilla. Ilta meni sohvalla telkkarin ääressä.

Tänä aamuna hoitaja soitti kasin jälkeen ja sydän hyppäsi kurkkuun! Kyseli vointiani ja minä mielessäni manasin, että KERRO nyt ne tulokset, cut the crap! Molemmat munasolut ovat hedelmöittyneet ja maanantaina on aika ekaan tuoresiirtoon! Nyt vain jännitetään jakaantumista. Hoitaja soittaa taas huomen' aamulla ja kertoo tilanteen.

Tänään ei ole kipuja enää ollut juuri yhtään. Pihahommiin sain luvan, mutta esim. salilla käyminen on kielletty reilun viikon. Voi kuulemma tulla jotain kiertymiä ja täytyy sanoa, etten todellakaan halua riskeerata mitään.

Pihahommia olen siis tehnyt ja nyt illalla nautimme pihvidinnerin, tällä kertaa Möttösen kuohuvalla. Namnamnam. Olin illanmittaan reipas ja lankkasin about 15 kenkäparia talviteloilleen...taisi siinä olla muutamat miehen kesäkengätkin...





Kiitokseksi Mieheni loihti raikkaan Hendrick's Gin -drinkin... ahhhh. Oli muuten taivaallisen hyvää jälleen!

Kuva: http://jacoboheme.files.wordpress.com/2011/04/hendricks_gin_cocktail.jpg?w=590
Nyt ei muuta kuin suihkuun, sänkyyn lukemaan ja jännittämään aamun soittoa :). Thumbs up!

Xoxo KK

Kuvat: 
http://www.weststreetwellbeing.com.au/wp-content/uploads/2010/11/inpage-hor-sperm.png
http://robpollak.files.wordpress.com/2013/01/ivf-checklist.jpg?w=584&h=485
http://www.ridingthestork.com/wp-content/uploads/2012/12/Stork-IVF.gif

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...