30.1.2014

Normipäivämme kotona

Ajattelin kirjoittaa meidän normipäivästämme, jos emme suuntaa mihinkään vaan hengaamme kotona. Olen pyrkinyt siihen, että joka toinen päivä olemme ihan kotosalla (tällä viikolla olemme olleet kaikki päivät ihan kotona)ja touhuamme täällä erinäisiä juttuja. Tai siis minä touhuan :).

Tein eilen huomion, että selostan Bebelle jatkuvalla syötöllä jotain: äiti sitä ja äiti tätä, heh. Laulelen Bebelle myös omilla sanoituksilla paljon, mutta kuuntelemme myös oikeaa musiikkia. Yksi suosikkibändeistäni on Nickelback ja heidän musiikin tahdissa tanssimme eilen.

Kirjoitan nyt tämän päivän tarinan teille aikatauluineen:

00.30 korvike
03.00 maitobaari+vaippa+korvike
6.10 hyvää huomenta maitobaarista
7.30 korvike
Jäätiin sänkyyn loikomaan, äiti hoiti puhelun klinikalle ja parit emailit
8.40 maitobaareilua
9.00 äiti aamupalalle, Bebe jäi sänkyyn hetkeksi
Sängyn petaus, pullojen pesu, äidin kuontalon siistiminen yön touhujen jälkeen
Hörppään toisen kupillisen kahvia ja katselen hömppää iPadiltä, lähetän pari emailia ja tsekkaan blogeja. Bebe nukkuu
11.30 Beben maitobaari auki ja lisänä korviketta

13.00 Ihana SS tuli kylään ja toi taivaallisen hyviä korvapuusteja tullessaan <3. Kiitos!
15.30 Aika taas avata maitobaari. Tällä kertaa köllittiin tytön kanssa peiton alla ja hoidettiin syöttöhommat siellä. Äiti luki muotilehtiä ja sillävälin neiti nautti lounastaan/päivällistään.

17.20 Isi / Rakas Mies tuli kotiin ja köllähti viereemme
18 ja jotain tehtiin ruokaa. Bebe hengasi Stokken newborn babysetissään ja tapitti meidän touhuja
Tuosta kello kuudesta tähän hetkeen on mahtunut maitobaareilua, bloggailua, höpöttelyä Miehen ja Beben kanssa, telkkarin katselua ja kodin siistimistä.

Kohta on maitobaari taas avattava, äidin riennettävä suihkuun ja päästettävä aivot narikkaan jonkun hömppäsarjan parissa. Mies menee tänään alakertaan nukkumaan, jotta saa univelkaansa hieman pois, joten me nukumme tytön kanssa kahdestaan yläkerrassa. Saas nähdä otanko hänet viereen vai siirränkö syötön yhteydessä takaisin omaan pesäänsä.

Tällainen meidän kotipäivämme. Maitoa, vaippoja, äidin omia hetkiä, ystäviä, Beben kanssa hengailua ja Miehen sylissä iltahömpän katselut.

Huomenna onkin palaveri klinikalla, joten hieman erilainen päivä tiedossa kuin tänään. Kivaa vaihtelua! :)

Miten teidän päivät menee?

PS. Terveisiä kehdossa uinuvalta Bebeltä. Kirjoitan kehdostakin oman postauksensa joku päivä.




6 kommenttia:

  1. Ihanalta vauva-arjelta kuulostaa! Ja hih, meillä on samanlainen fleecepeitto tytöllä kun nukkuu tuossa kehdossa. Nyt tosin taidetaan joutua luopumaan siitä, koska tyttö on aikamoinen hyrrä ja pelkään, ettei nuo valjaat pidättele häntä enää pitkään. Mutta loistava nukkupaikka pikkuiselle, ja jos meille joskus kakkonen suodaan, pääsee hän nukkumaan tuohon heti. :)

    -JJ-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehto on ollut meillä vaihtelevassa käytössä, mutta nyt pohdin, olisiko siinä nukutettava myös yöt, sillä tytöllä tuntuu olevan masuvaivoja öisin. Örisee ja puhisee ja ähkii välillä pitkiäkin aikoja ja lopuksi tulee itku. Selvästi masua koskee. Aloitin maitohappobakteerit ja samoin Distflatylin. Saa nähdä auttavatko ne. Yöt menee siis aika hulabaloossa, joten kehdon testaaminen myös yöllä voisi olla paikallaan. Nukutatko itse kehdossa myös öisin?

      Poista
  2. Nukutan tällä hetkellä öisin aika vähän, mutta tytön ollessa pienempi nukutin usein kehdossa myös öisin. Uskon että teidän pikkuisen vatsavaivoihin voisi olla hyväksi nukuttaa kehdossa. Disflatyl oli myös meillä käytössä, toimi hyvin. Kannattaa myös tarkkailla omaa ruokavaliota, meillä esim. kofeiini ja suklaa olivat alussa pannassa tytön masuvaivojen takia, edelleen välttelen sipulia, paprikaa, palkokasveja ja todella mausteista ruokaa. Meillä maitohappobakteerit eivät sopineet, kokeilin niitä myös omaan ruokavalioon, mutta eivät auttaneet masuvaivoihin.

    -JJ-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos vastauksestasi :). Taidankin kokeilla tuossa kehdossa nukuttamista muutamana yönä. Olemme antaneet Disflatyliä nyt torstaista lähtien; en oikein vielä osaa sanoa auttaako se. Jostain luin, että vaikka ohjeissa sanotaan tippojen antamista syötön jälkeen; kannattaa myös kokeilla ennen syöttöä. Annoitteko te ennen vai jälkeen? Tod.näk. jälkeen, koska niinhän ohjeet kehottaa :). Kahvia en juo muuta kuin aamuisin (tänään eka päivä näin) ja suklaa on laitettava myös pannaan. Noita muita vihanneksia en olekaan juuri syönyt. Toivottavasti auttaisi tuo Disflatyl, ikävää katsoa ja kuunnella pienokaisen vatsakipuilua :(

      Poista
    2. Kokeilimme aluksi Cuplatonia, siinä oli ohjeistuksena antaa tippoja ennen jokaista syöttöä. Disflatylin annoimme aina syönnin jälkeen. Muistaakseni pullo ruokintaan suositeltiin antamaan lääke kesken syötön.

      Toivottavasti lääke alkaa auttamaan, pikkuisen mahakipuitku on kyllä sydäntä raastavaa. Meillä tytön vatsa oli ensimmäiset neljä kuukautta todella herkkä, mutta nyt helpottanut paljon eikä Disflatylia enää tarvita. Olen myös saanut maistella taas suklaata. :)

      -JJ-

      Poista
  3. Meillä myöskin vatsavaivoja, joihin cuplaton tipat auttaneet erinomaisesti.Ollaan otettu niitä ennen syöttöä ja välillä syöttöjen välillä.Toivotaan, että pian helpottaa teillä.Luin jostakin, että myös ruisleipä saattaa aiheuttaa pikkuiselle vatsavaivoja.Tosin joku lääkäri oli kirjoittanut, että omasta ruokavaliosta ei saisi karsia näitä pois allergioiden ehkäisyä ajatellen.

    -Bugaboo-bongari

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...