29.1.2014

Vauva-arkea ja pikaterkkuja

Ajattelin laittaa pikakuulumiset teille sinne ruuduntoisellepuolen.

Rytmin kääntäminen onnistui ja nyt meillä syödään sen 2-3 tunnin välein eikä kukuta hereillä 01-06 väliä. En oikein ole aina saanut sikeää unta yösyöttöjen välillä, paitsi viime yönä. Ystävä, jolla on kolme lasta sanoikin, että kun tarpeeksi väsyttää niin kyllä se uni tulee. Ja niin se viime yönä sitten tuli. Päivisin en oikein osaa nukkua, touhuan tytön nukkuessa omia juttujani. Luen, surffaan netissä, jne... Monta postausaihetta tulossa, jotka ovat tosin vielä vaiheessa. Eli pysykää kuulolla.

Pari kertaa ollaan käyty vaunulenkillä totuttelemassa ulkoilmaan. Eilen oli niin törkeän kylmä tuuli, että piti oikein kunnolla miettiä mitä laittaa Bebelle päälle. Tunnustelin niskaa 25 minuutin lenkillä aika monta kertaa ja kotiin päästyäni totesin, että hyvin olin pukenut. Ei ollut liian kylmä eikä kuuma :).

"Joudumme" antamaan tytölle lisämaitoa. Hän kun syntyi niin pienenä tirppanana (2820 gr ja 47 cm) ettei oikein jaksa imeä itseään täyteen. Joten ensin maitobaarista ja sitten pullobaarista lisuketta. Lisuketta en anna kuin vasta illalla ja yötä vasten. Maitobaari on pystyssä tosiaan 2-3 tunnin välein. Tarjoan maitobaaria ensin yölläkin, jonka jälkeen jatkan pullobaarilla :D. Eiköhän se imu kohta ole jo parempi, kun tyttö kasvaa ja voimistuu. Pääsee 24/7 maitobaareiluun, heh.

Babyblues alkaa helpottamaan.... ollut kyllä aikamoinen tunnetilojen heittely, kun estrogeenitaso laski synnytyksen myötä. Huh huh ja auts :D.

Tyttö tapittaa silmät suurina meitä ja me ihastelemme häntä. Yöt Bebe nukkuu omassa pesässään meidän sängyn vieressä. Äitiyspakkauksen laatikko on erittäin toimiva. Aamulla sitten köllitään vierekkäin hetki ennenkuin mennään aamupesuille ja aamiaiselle.

Kirjoittelen huomenna lisää meidän päivärytmistä.

Bebe nukkuu nyt prinsessauntaan makkarissa, joten me karataan miehen kanssa alakertaan syömään iltasalaatit ja katsomaan jotain hömppää. Bebe ja parisuhde voivat siis hyvin <3.

Miten teillä tuoreet äidit tai konkariäidit on nämä ekat viikot menneet? Olisi kiva kuulla nukkumisesta, syömisestä (oletteko antaneet lisämaitoa) jne... Ja vinkkejä otan vastaan -ihan kaikesta :)

Iloa iltaan!2 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla, että rytmin kääntäminen onnistui. Ilmeisesti helpostikin?
  Arkinne kuulostaa ihanalta, uskomatonta että pääsen kokemaan jotain tuollaista myös itsekin muutaman kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa panostaa extrahyvin öiseen maitobaareiluun, sillä saa maidontuotannon lisääntymään parhaiten. Meillä tehtiin ekat viikot niin, että syötin ensin toisen rinnan, herätin välissä vaipanvaihdolla ja jatkoin syöttöä toisesta rinnasta. Lisäksi vielä pumppasin hieman. Näin päästiin eroon lisämaidosta alle neljän viikon iässä.

  Kovasti tsemppiä tulevaan kolmen viikon iän tiheään imuun, varsinkin iltaisin voit huomata imettäväsi pari tuntia putkeen, aina vaan vaihtaen rintaa välillä. Paljon lanoliinia, dvd-leffoja ja hermoja se vaatii, mutta kannattaa kyllä. Ei se kestä kuin muutaman päivän. :)

  -JJ-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...