3.6.2013

Raskausajan ihomuutoksista

Perjantai-aamuna, unen pöpperössä vilkaisin peiliin ja kiljaisin. Mulla on tumma kohta ihossa! Siis juuri ja juuri erottuva...mutta voihan ne tummentua ja niitä voi tulla lisää.... kääk. Äitini kohautti olkapäitään ja totesi rauhallisesti "Ai, sullekin näköjään tulee noita maksaläiskiä"... ja meni keittämään aamukahvit todettuaan tämän... Pulssini normalisoiduttua kyselin milloin äidilleni nämä tulivat ja oliko niitä paljon ja milloin ne hävisivät. Äiti kertoi pitäneensä raskauden salassa todella pitkään ja vasta maksaläiskät huomattuaan olivat naiskollegat alkaneet kyselemään raskausuutisia. Äidilleni oli tullut raskauskiloja yhteensä vain 9, joten moni ei edes osannut arvata hänen odottavansa minua.

No mutta takaisin aiheeseen. Kipitin pienessä "paniikissa" paikallisen tavaratalon kauneus- ja terveysosastolle ja kyselin tuotetta jolla voisi ennaltaehkäistä läiskien syntyä. Ihanan avulias myyjä hymyili ja kysyi kauniisti, että missä sulla niitä läisiä on? Niin, edelleenkin; minullahan on se yksi ainut, ehkä toinen tulossa. Päädyimme niinkin yksinkertaiseen ja helppoon tuotteeseen kuin aurinkorasva. Ja aurinkosuojanumero 50. Myyjätär kertoi, että minulla ihomuutokset liittyvät selvästikin raskauteen ja ovat hormonaalisia muutoksia, tulee iho suojata auringossa mahdollisimman hyvin. Eli ei 100 euron rasvoja, vaan ihan aurinkosuojaa ja reilusti!

Terveyskirjaston sivuilla kerrotaan raskauden aiheuttamista ihomuutoksista mm. näin:
"Raskauden aikana elintoiminnot muuttuvat lähes kaikkialla kehossa. Ihossa muutokset ovat yleensä myönteisiä, mutta häiritseviäkin oireita syntyy osalle. Noin yhdeksälle kymmenestä tulee raskauden aikana maksaläiskiä, jotka tummentuvat auringossa."

Aamutoimillani tehokosteutin kasvoni ensin Lumenen Arctic Aqua Moisture Boosterilla (josta tulee lähipäivinä oma postaus) ja sen imeydyttyä levitin kasvoilleni Piz Buin Mountain Suncreamia, jossa suojakerroin on 50+.

Tehotuotteeni aurinkoisiin päiviin:

Kuva1.
Teen erillisen postauksen tuotteista (linkki, kliks), jotka hankin taannoin. Ensivaikutelma molemmista öljyistä on erittäin hyvä.

Iloa päivään ja muistakaa suojata ihonne näillä helteillä :)!

Xoxo KK
Kuvat:
Kuva 1. http://www.lumene.com/us/sites/default/files/imagecache/product-main-image/products/main-image/ST_Arctic_Aqua_Moisture_Booster_award.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...