23.4.2014

Tyttö 3 kuukautta

Kävimme taannoin tytön kanssa kolmekuukautisneuvolassa saamassa rokotteet ja mittauttamassa strategiset mitat. Kylläpä pienokaisemme kasvaa kovaa vauhtia! Tytön vaaterepertuaari on käytävä jälleen läpi, sillä voimme heittää hyvästit 58 koolle ja siirtyä 62 :).

Mitat kolmen kuukauden iässä:
Paino: 5.510 kg (4.930 kg)
Pituus: 59,2 cm (56 cm)
Pipo: 39,5 cm (38,1 cm).

Rokotteista ei meillä tullut mitään sivuvaikutuksia. Mitä nyt pientä kitinää rokotuspäivän iltana, mutta siihen se jäikin. Terkkarin ohjeistuksesta annoin Panadolin ennen rokotuksia ja vielä rokotuspäivän iltana, joten oireet pysyivät poissa. Vaikkei kuume nousisikaan, tulee reidet todennäköisesti kipeäksi rokotuksista, joten päätin antaa Panadolia just in case.

Tyttömme on oikea hymytyttö! Hymyilee jatkuvasti. Luulisi kasvojen tulevan kipeäksi tuosta hymymäärästä :D. Suru tulee puseroon ainoastaan silloin, kun maito ei ole edessä tarpeeksi nopeasti. Huima kärsivällisyys peritty äidiltä ;). Maitomäärä on lisääntynyt ja nyt kun nostimme maidon määrää on myös pari viimeistä yötä nukuttu heräämättä. Yöthän meillä on muutenkin nukuttu aika hyvin. Illat menevät siten, että iltakahdeksan-yhdeksän maissa käydään suihkussa joko äidin tai isin sylissä tai kylvyssä ja siitä hoitopöydälle hieman höpöttelemään yökkärin päällelaiton yhteydessä. Iltamaidon (1.4 desiä) tyttö saa joko ennen suihkua / kylpyä tai sitten sen jälkeen. Unille käydään yleensä viimeistään kello 21.30 ja kahta viimeistä iltaa lukuunottamatta on "yöhuikka" annettu 23.30-24 Miehen toimesta. Minä yritän olla silloin jo nukkumassa. Tyttö on herännyt tällä systeemillä yleensä aamuyöllä neljän tai viiden aikoihin. Nyt kahtena viimeisenä iltana on maitomäärää nostettu (1.6 desiä) ja se on annettu 21.30-22.45 eli noin tuntia myöhemmin kuin aikaisemmin. Toissa yönä ei herätty kertaakaan vaan nukkua posostettiin aamu seiskaan ja tänä aamuna herättiin puoli kuudelta ja siitä nukuttiin vielä aamu ysiin. Olisi ehkä nukkunut pidempääkin, mutta toivotin hyvää huomenta avaten verhot :).

Päivisin unihuilia otetaan milloin missäkin; sitterissä, Stokken new-born-babysetissä, lattialla, kehdossa, sängyssä tai vaunuissa. Päivisin ei juurikaan nukuta omassa sängyssä vaan oma sänky on sitten yöunia varten. Pitkiä päikkäreitä ei meillä harrasteta kuin tosi harvoin ja silloin jos ollaan jossain liikkeellä. Monesti unet ovat noin puolentunnin torkkuja, mutta vaunuissa nukutaan sitten pidempään.

Arki on alkanut sujumaan alun hämmennyksen jälkeen tosi hyvin ja osaan nauttia tästä äitiydestä <3. Aloitimme muskarin pari viikkoa sitten ja kohta alkaa vauvauinti. Kivaa!

Muita äitejä ja vauvoja on kiva tavata ja meillä onkin joka päivä jokin tapaaminen. Ihanaa kun on elämää ympärillä ja voi vaihtaa ajatuksia niin vauva-arjesta kuin elämästä yleensä :).

Kaikki mistä kiinni saadaan työnnetään suuhun....


Leluista ei ainakaan ole pulaa.. mutta joskus telkkari kiinnostaa enemmän...


Tällaista meille kuuluu nyt kun vauva-arkea ja vauvajuhlaa on kolme kuukautta takana. Ihanaa eloa meidän pienen perheen ja ystävien kesken :)

Aurinkoa keskiviikkoon!

4 kommenttia:

 1. Saanko kysyä imetyksestä, että eikö sulla onnistunut se sektion jälkeen? Mulla oli alku tosi hankalaa sektion jälkeen, annettiin korviketta,mutta sitten maito vähitellen alkoi nousta ja nyt imetys sujuu kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti saa kysyä :). Imetys ei lähtenyt sujumaan vaikka otin kaikki konstit käyttöön. Maitoa ei vain tullut tarpeeksi, tyttö itki ja koko perhe kärsi koska minä stressasin maidon vähyyttä. Päätettiin sitten jo neuvolankin suosituksesta lopettaa imetys, koska se ei vain lähtenyt käyntiin. Sen jälkeen on koko perhe voinut hyvin. Tosi hienoa, että sinulla imetys lähti sujumaan :).

   Poista
  2. Varmasti helpottava päätös siirtyä korvikkeisiin. Itsekin huomasin miten helposti oma fiilis ja stressitaso todella vaikutti maidonnousuun. Vieläkin on ajoittain aika hermoja raastavaa tuo imetys, mutta yritetään vielä sinnitellä. Aikasemmin sitä aina ajatteli, että imetys on ihan itsestäänselvyys, mutta how little did i know.

   Poista
  3. No oli kyllä. Yritin ja yritin ja yritin ja pääkoppa meinasi hajota. Onneksi joku viisas ulkopuolinen näki tilanteen ja osasi tarttua siihen. Kuten neuvolassa sanottiin; äitiys on paljon muutakin kuin sitä rintaruokintaa :). Ja totta sekin, että imetystä pidetään itsestäänselvyytenä, mutta sitä se ei kaikille ole :/. Kivaa kevättä sinulle ja mukavaa kun luet blogiani :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...