6.11.2014

Loma Alanyaan: Lentomuutokset ja menolentomme lämpimään

Lentomme lähti viikko sitten maanantaina ja sunnuntaina oli.... sanotaanko hieman paniikkia meikäläisellä ilmassa. Aloimme nimittäin tekemään check-in:ä ja mitä mies huomasikaan. Palveluntarjoajalta (ticket.fi) oli tullut kolme päivää aikaisemmin sähköpostia, jota mies ei ollut huomannut (gmail-tili, joka niputtaa sähköpostit ärsyttävästi...). Sähköpostissa kerrottiin että menolentoamme oli muutettu ja meidän olisi reagoitava mahdollisimman pian hyväksymmekö muutoksen. Tai olisi siis pitänyt reagoida. Alkuperäinen lentomme olisi ollut Helsinki-Istanbul-Alanya ja nyt lentoamme oli muutettu siten, että lopullinen määränpää olikin Antalya. Ja pitkällä, 8 tunnin odotusajalla Istanbulissa. Alkuperäinen odotusaika olisi ollut 4 tuntia ja se olisi ollut ihan ok, varsinkin kun jatkolento olisi ollut jo määränpäähän ja olisimme päässeet loungeen Istanbulissa. Tällä uudella järjestelyllä ja lentoaikataululla olisimme olleet määränpäässä vasta 2-3 aikaan yöllä. Ei kiitos. Tuntui ihan hullulta, varsinkin kun charter -lennot lentävät suoraan Alanyaan muutaman tunnin. Meidät oli siis laitettu Istanbulissa lennolle, joka lähti 23 ja risat. Mies tsekkasi aikaisemmat lennot ja sieltä löytyi kuin löytyikin meille sopivampi lento jo klo 18 jälkeen. Eli odotusaika Istanbulissa oli vain 1,5 tunnin mittainen. Miksei ne laittaneet meitä sille lennolle. Kysynpähän vaan. Ja miksei ne soittaneet jos/kun asiakkaasta ei kuulu mitään??? Kyllä suututti!

Oli siis sunnuntai ja myöhäinen iltapäivä. Soitimme palveluntarjoajalle jossa automaattinen ääni kertoi asiakaspalvelun olevan auki ma-pe kello 9-13. Muutoin asiat hoituvat sähköpostitse. Seuraava puhelu Turkish Airlinesille ei tehnyt meistä yhtään sen viisaampaa. He eivät voi tehdä mitään lentomuutoksia vaan palveluntarjoaja tekee ne. Pohdimme vaihtoehdot ja päätimme alkaa pakkaamaan, vaikka vaihtoehtona oli skipata matka hankalien lentojen vuoksi. En nimittäin periaatteesta matkusta 15 tuntia paikkaan, johon suorilla lennoilla lentää muutaman hassun tunnin. Sitten olisimme keksineet jotain muuta.

Maanantai-aamuna kaikki oli vielä todella epäselvää. Mies lähti ennen yhdeksää vaihtamaan valuuttaa ja minä päätin kokeilla kepillä jäätä ja soitin Ticketille, jossa vastaajaääni kertoi, että asiakaspalvelu on auki 10-14. Mitä hittoa! Vasta eilenhän ääni kertoi sen olevan auki 9-13. Äkkiä sähköpostia Ticketille ja ostikkona kissankokoisin kirjaimin että attention needed immediately. Mies tuli kotiin valuutanvaihtoreissulta ja kertoi saaneensa sähköpostiin vahvistuksen, että klo 18 lento onnistuu! Jeeee! Liput saimme tulostettua 5 minuuttia ennen Kovasen taksin saapumista. Jaa, että mitenniin meni täpärälle? :D Arvatkaa vaan olinko hiilenä. Ja arvatkaa vaan maistuiko kuohuva hyvälle loungessa. Kyllä.

Saavuimme kentälle ja suuntasimme samantein loungeen. Ehdimme syömään rauhassa ja nauttimaan lasilliset sekä syöttämään kiljukaulan. Sitä hän todellakin nykyään on. Kommenttia pukkaa niin maan perhanasti koko ajan. Osoitellaan ja kiljutaan. Ja katsotaan kysyvästi.


Ensimmäinen lentomme oli siis Helsinki-Istanbul, jossa meillä oli siirtymiseen reilu tunti. Lentomatka meni oikein hyvin. Turkish Airlines oli todella, todella hyvä. Henkilökunta otti meidät erittäin hyvin huomioon juurikin Ässän vuoksi. He tekivät heti paikkamuutokset siten, että saimme koko penkkirivin omaksemme. Saimme peitot ja tyynyt ja lelupussukan alta nanosekunnin. Kaikki pelasi enemmän kuin hyvin. Ja kute alla olevasta kuvasta päätellä saattaa, halusi neiti tietenkin avata pussukan itse. Puhallettava lentokone osoittautui matkalla superkivasksi, samoin rubikinkuutio, jota lähinnä imeskeltiin ja heiteltiin :D.Touhuamisen jälkeen maitohuikka tainnutti pienen matkalaisen ja me miehen kanssa pääsimme molemmat nauttimaan oikein maukkaan päivällisen ja lukemaan lehdet rauhassa. Ja ottamaan lasilliset. Rentouttavaa!Istanbulissa meillä ei ollut aikaa jäädä kaupoille tai kaffelle, vaan jalkaa toisen eteen piti laittaa ja rivakasti. Meillä oli vajaa 1,5 tuntia aikaa seuraavan lennon lähtöön ja Ässä piti syöttää ennen lennon lähtöä. Hyvin ehdittiin ja lapsi sai syödäkseen. Lento meni ihan ok, vaikka levottomuutta oli neidillä ilmassa. Ja kaikenkukkuraksi tyttö ajatteli, että hätä ei lue paikkaa eikä aikaa joten nousun jälkeen meidän olikin suunnattava toilettiin vaihtamaan vaippa, paita ja housut. Uh. Ei siitä sen enempää :o.

Antalyassa meitä odotti kuski autoineen ja lähdimme kohti lomakotiamme. Onneksi tyttö nukkui puolet matkasta, mutta levottomuus alkoi vahvistumaan mitä lähemmäksi majapaikkaamme päästiin. Perillä olimme 22.30. Tytön yökamojen purku, nopea pesu, rauhoittumishetki ja maito nassuun ja tyttö oli valmis unille. Ensimmäinen yö meni hieman levottomasti, mutta muuten hän nukkui aika hyvin omien nallejensa kanssa tutulla peitolla.

Aamun valjetessa heräsimme tähän aurinkoiseen maisemaan. Edellisen päivän sekoilut ja pitkä matka oli enää muistoja vaan.


Pian tekstiä ja kuvia viikostamme Alanyassa. Mitä puuhattiin ja miten neidin kanssa sujui. Stay tuned! 

Iloa keskelle viikkoa!

PS. Vaikka reissaaminen on mukavaa, niin ah, sitä tunnetta kun kotiovi aukesi maanantaina <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...