24.10.2014

L-O-M-A ja aurinkoa

Aurinkoa ja rentoilua! Tehtiin muutama viikko sitten matkavaraus Alanyaan. Kyllä on ihanaa päästä irti normiarjesta vaikkakin vaipanvaihdot, ruoka-ajat ja pyykinpesu pysyvätkin vakioina. Extraherkkuna tulee Miehen vanhempainvapaa, aurinko, lämpö, hyvä ruoka ja juoma. Ja kiireettömyys. Ja toki myös äidin oma aika.

Kuva lainattu
Alanya ei ehkä olisi ollut lomamatkavaihtoehtojemme kärkipäässä, mutta kun kutsu ystäväpariskuntamme eläkepäivien talvikotiin kävi, oli päätös harvinaisen helppo tehdä. Liput varaukseen ja matkaa odottamaan. Meillä on hauska tarina tästä ihanasta pariskunnasta ja siitä miten tapasimme heidän kanssaan. Tutustuimme nimittäin talokauppojen kautta, eli me ostimme heidän entisen kotinsa ja siitä asti olemme pitäneet yhteyksiä. Pariskunnalla ei ole omia yhteisiä lapsenlapsia, joten meidän Ässä on lunastanut paikkansa heidän sydämmissään totaalisesti. On ollut kerrassaan ihanaa tutustua tähän sydämmelliseen pariskuntaan. Kun teimme muuttoa nykyiseen kotiimme oli elämämme ikäviä tapahtumia täynnä ja muuttokin piti hoitaa kaiken keskellä. Tämä meille lähes tuntematon pariskunta otti meidät siipiensä suojaan ja auttoi arjen askareissa ja he tulivat jopa muuttamaan meitä. Uskomatonta. Olemme olleet heille niin kiitollisia kaikesta avusta ja huolenpidosta. Kiitos <3.

Mutta siis, Alanya kutsuu ja matkan teko taittuu 9 kuukautinen Neiti S mukana. Menomatka ei todellakaan ole ruhtinaallinen; meillä on 4 tunnin jatkolennon odotus Istanbulissa. Luojan kiitos Istanbulin kenttä on iso ja shoppailumahdollisuudet todennäköisesti aika mukavat. Lisäksi meillä on lounge mahdollisuus, joten odotusaika sujuu loungessa chillaten ja kentällä shoppaillen. Aikataulu vain ei ole pienelle matkustajalle paras mahdollinen. Jatkolento lähtee kahdeksan maissa illalla ja perillä Alanyassa olemme vähän yli kymmenen. Kentältä matkaa lomakotiimme on puolisentuntia, joten toivottavasti olisimme perillä puolenyön kantturoissa. Iltapuuron ajattelin antaa Istanbulissa juuri ennen lentomme lähtöä. Ja maitoa lisäksi kun maitojano iskee. Asunnolle päästyämme pikapesu, yökkäri ja velli nassuun ja tyttö toivottavasti on valmis lopullisille yöunilleen. Ystävämme ovat onneksemme hankkineet matkasängyn ja syöttötuolin, joten unipaikka on valmiina odottamassa.

Monissa blogeissa on kirjoitettu vaunuista ja rattaista ja niiden käyttämisestä lentokentällä aina portille asti. Useampi on maininnut siitä että jopa matkarattaat on pitänyt checkata eli niitä ei ole saanut käyttää kentällä. Mielestäni tämä on aivan käsittämätöntä. Miksi rattaita ei saa viedä portille asti? Vai olenko ymmärtänyt väärin ja kyse on näissä tapauksissa ollut vaunuista.... Varsinkin tässä meidän tilanteessa koen rattaat ehdottomina, koska lentojen välillä on monta tuntia ja lapsen on saatava nukkua ja levättyä välillä. Ei kantoreppu tai lentokentän penkit todellakaan aja samaa asiaa kuin omat tutut rattaat.


Noh, selvitin asiaa ja Finavian sivuilta löytyi seuraava tieto, jossa kerrotaan että vaunut kuljetetaan aina ruumassa, mutta lastenrattaiden osalta käytäntö vaihtelee lentoyhtiöittäin. Turkish Airlines sallii rattaiden viennin gatelle asti, joten printtaanpa mukaan keskustelun jonka kävin heidän kanssaan facebookin avulla. We'll see what happens.

VäliPS. Olen todella tyytyväinen meidän MacLaren -matkarattaisiin. Oma postaus rattaista tulossa Alanyan lämmöstä :).


Muilla kokemuksia matkarattaiden vienniestä portille asti? 

Olen ollut kerran aiemmin Alanyassa vuonna 1998. Ja kyllä; nahkatakki se oli pakko ostaa. Eihän sitä kotiin viitsinyt ilman matkamuistoa tulla. Ja toinen kyllä; sellainen takki missä on ne isot olkatoppaukset ja vyötäröllä isosolkinen vyö. God. Sitä kuulkaas tingittiin ja tingittiin ja välillä käveltiin kaupasta uloskin ja taas juotiin teetä (siinä helteessä) ja vielä kerran tingittiin. Ainiin, ja poltettiin sytkärillä nahkaa että varmasti oli aitoa tavaraa.  Hitsi kun valokuvat ovat lapsuudenkodissani, olisin muuten voinut ilahduttaa teitä Turkin muistollani :D.

Sää vaikuttaa olevan oikein hyvä vielä näin loka-marraskuun vaihteessa. Toivotaan että ennuste pitää paikkansa ja saamme nauttia lämmöstä perillä. Kirjoittelen kuulumisia paikanpäältä ja kerron kuinka menolento sujui.

No mutta, onkos teillä loppusyksyksi / talveksi matkoja suunnitteilla? 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...