29.11.2014

Päivittäiset vitamiinit ja ravintolisät

Paljon keskustellaan ravintolisistä ja niiden tarpeellisuudesta; kenen pitäisi ottaa ja miten paljon ja mitä. Sen enempää perusteluja sanon suoraan, että minä käytän vitamiineja ja ravintolisiä. Monipuolisesti ja aika paljon. Tämän postauksen vitamiinit ja ravintolisät kuuluvat perussettiini, johon lisään, esim. vuodenajan / fiiliksen mukaan muutamia muita tuotteita.

Maitohappobakteeria aloin käyttämään säännöllisesti, kun kehoni PH-tasapaino heitti volttia reilu pari vuotta sitten. Silloin käytin myös maitohappojen rinnalla Pascoe -emäsjauhetta, jota edelleenkin otan kuuriluonteisesti. Tuo Lifen oma maitohappobakteeri on muuten hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvä. Hintaa tällä tuotteella on parisenkymppiä (60 kpl) ja se pitää sisällään seitsemän ihmisperäistä bakteerikantaa ja 5 miljardia bakteeria / kapseli. 

Solgarin tuoteperheestä päivittäisessä käytössä on monivitamiini, C-vitamiini ja magnesium. 


Psylliumia ja Macaa lisään aamupuurooni. Ovat muuten ravintoarvoiltaan todella rikkaita. Alfalipoiini ei ehkä ole kaikille niin tuttujuttu. Sitä kutsutaan "universaaliseksi antioksidantiksi", koska sen vaikutukset kehoon ovat poikkeuksillisen monipuoliset. Jos kiinnostus heräsi, voit lukea lisää täältä. D-vitamiinia tankkaan suihkeena. Better You -suihkutettaviin vitamiineihin / ravintolisiin voit tutustua mm. täällä.


Aamuni alkavat myrkynvihreällä juomalla, johon olen sekoittanut ohranorasta ja spiruliinaa. Tummanvihreä väri kielii kenties myös mausta. Nenästä kiinni ja kerralla alas! :D
Ohranoras sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja. Se tukee myös kehoa saavuttamaan optimaalisen pH-tasapainon. Spiruliina taas on yksisoluinen levä ja pitää sisällään huiman määrän erilaisia vitamiineja ja hivenaineita.


Kuvista jäi pois yksi todella tärkeä lisä; eli  kalaöljy. Käytän Lysin kalaöljyä, jonka EPA- DHA-arvot ovat melko korkeat.

Kuva lainattu
Mitä vitamiineja te käytätte vai oletteko jättäneet purkit ja purnukat kaupan hyllyille?
Iloa lauantaihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...