14.9.2014

Viikonloppuni Amsterdamissa

Lähes viikko vierähtänyt pientä flunssaa potien, joten Amsterdamin postaus on saanut hieman odottaa. Tässä vihdoin fiiliksiä reissusta.

Alkuun todettakoon että reissu teki todella hyvää vaikkakin ikävä oli kova. Varsinkin kun isimies lähetti pari videota, jossa toisessa tyttäremme hoki ilosta hihkuen äiti, äittä, äiiiitiiiiii. Soitimme normipuhelujen sijaan Facetimella. Skypepuheluihin tottunut tyttömme oli kuin vanha tekijä keimaillessaan äidille ruudun kautta <3.

Nautin reissussa enemmän kuin koskaan ennen vain siitä, että sain makoilla ystäviemme sängyllä tai sohvalla selaten iPadia tai lehtiä. Kaikessa rauhassa. Olemme ystäväni kanssa aika touhuajia ja nyt kun hän on seitsemännellä kuulla raskaana oli viikonlopun touhut hieman erilaisia kuin aikaisemmilla reissuillani.

Kuvia ei tullut otettua kovin paljon tällä kertaa, mutta muutamia kuvia jaan kanssanne viikonlopustani.

Tätä tuli tehtyä: olin vain ja nautin. Voi että miten kivaa oli höpötellä niitänäitä, surffata netissä hyppien aiheesta toiseen ja sivulta sivulle, katsella ulos kun pilvet liikkuvat ja nauttia kahvia rauhassa.


Meidän menopelit. Amsterdam on kertakaikkisen ihana pyöräilykaupunki. Pyörällä pääsee nopeasti paikasta toiseen ja fillarointi on hyötyliikunnan lisäksi myöss ekologista. Amsterdamissa autoilijat väistävät pyöräilijää eikä päinvastoin. Kaupungissa on upeita paikkoja ja kauniita reittejä joita ei välttämättä auton kyydissä näkisi samalla lailla kuin pyörän selässä.
Lapset kulkevat muittamutkitta jo aivan vauvasta lähtien pyöränpäällä. Pieni ihmisen alku saa monesti ensi kosketuksensa pyöräilyyn rintarepussa matkustaen ja siitä istuimen kautta satulaan. Kombinaatioita on monia ja ne ovat monesti hassun näköisiä mutta erittäin toimivia :)

Kuva lainattu
Kuva lainattu
Kuva lainattu
Lauantaipäivä meni kaupungilla hengaillen ja kadunkulmakahvilassa pari viinilasia nauttien. Illalla suuntana oli dinneri ja matka taittui tietenkin pyörillä. Nappasin vauhdin hurmasta kuvan, mutta ensin poseeraukset kotikadulla :).
Teistä varmasti moni huomasi sosiaalisessa mediassa liikkuneen ice bucket challenge -haastiksen, jossa ihmiset kaatoivat päällensä ämpärillisen jääkylmää vettä tai jääkuutioita. Alunperin idea oli kerätä rahaa hyväntekeväisyydellä sairaudelle nimeltä ALS. Amsterdamissa järjestettiin nyt kolmannen kerran ALS hyväntekeväisyysuinti jota menimme katsomaan. Ystäväpariskunnan mies otti osaa uintiin ja toki olimme häntä kannustamassa. Uinti tapahtui kanaalissa ja matkaa taitettiin reilu kaksi kilometriä kauniissa auringonpaisteessa.Sunnuntai-iltana suutasimme kaupunkiin nimeltä Haarlem, joka on parinkymmenenminuutin automatkan päästä Amsterdamista. Kiertelimme kaupungilla ja samalla bongailimme sopivaa ruokapaikkaa joka tiukan syynin jälkeen löytyi ;). Haarlem on erittäin kaunis kaupunki pienine kujineen ja kauppoineen. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Muutama kuva sieltä täältä kaupunkia.


Kun päästin takaisin ystäväpariskunnan kotiin, nappasimme lasilliset kuohuvaa ja teekupin tulevalle mamalle ja nousimme heidän upealle kattoterassille fiilistelemään kuu-ukkoa. Hieno kuu, eikö?


Maanantaina pakkasin tavarani ja nousin koneeseen. Superkiva viikkis, kiitos teille rakkaat ystävät. Pian teitä on kolme ja voidaan suunnitella uusia reissuja parin kiljukaulan kanssa <3.


Olipa ihanaa saapua kotiin kun vastassa oli niin iso että pieni rakas. Siinä se istuivat bussipysäkillä auringonpaisteessa ja odottivat reissulaista kotiin. Taisi olla ikävä kolmipuolinen <3. Isi ja tytär olivat nauttineet omasta ajastaan ilman äitiä ;).

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 
Aurinko paistaa, joten ei muuta kuin fillarilenkille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...