13.5.2014

Tyttö neljä kuukautta

Aika rientää! Vastahan minä kirjoitin meidän kolmen kuukauden ikäisestä Tytöstämme. Kirjoitin siis hieman sen jälkeen, kun hän oli täyttänyt kolme kuukautta ja vastaavasti nelikuukautisneuvola oli muutamaan päivää etuajassa. No mutta, niin tai näin; aika rientää joka tapauksessa.

Mitat neljän kuukauden iässä:
Paino: 6.170 kg (5.510 kg)
Pituus: 61,5 cm (59,2 cm)
Pipo: 40,06 cm (39,5 cm).

Tyttö kasvaa ja kehittyy hienosti. Lääkäri kommentoikin häntä oikein tomeraksi ja touhukkaaksi tytöksi :).
Kirjoitin Tyttö kolme kuukautta -postauksessani meidän perheen nukkumisasioista. Silloin Mies vielä antoi ns. yöhuikan tytöllemme. Jätimme yöhuikan antamisen pois ja testasimme miten pienokaisemme nukkuu ilman tuota yöhuikkaa. Ja hyvinhän hän nukkui! Heräsi aikalailla samoihin aikoihin kuin yöhuikan kanssa eli aamu kolmen-neljän aikaan, joten jätimme sen pois.  

Uniasiaan liittyen ja lääkärin kanssa keskustelun perusteella sekä hänen suosituksestaan aloitimme iltavellin sekoitettuna maitoon. Valion Onni maissi- ja riisivelli löysivät ostoskorin kautta kotiimme. Maissivelliä olemme antaneet nyt kolmena iltana maidon joukossa. Yhteensä pullossa on kaksi desiä maitovellisekoitusta.


Mitä vaikutusta vellillä on ollut? Yöunet ovat entisestään pidentyneet. Nyt heräillään viiden-kuuden aikoihin. Tässä kohtaa voitte ajatella, että eihän tuo aikaisempikaan herätys paha ole ollut, mutta minun univaikeuksilla tämä on oikeasti hyvä asia meidän perheelle ja varsinkin minulle :). Haasteensa nukkumiseen tuovat jatkossa Tytön kehittymiseen liittyvät asiat. Hampaat nyt varmaan ensimmäisenä asiana ja toisena varmastikin liikkumisen tuoma positiivinen pössis :).

Kirjoitin Bumbotuolin tai Baby Snugin hankinnasta täällä, kliks. Päädyimme hankkimaan Bumbon käytettynä. Tyttö tykkää istua siinä ja istuisi pidempiä aikoja kuin äiti antaa istua. Pariin kertaan itku päässyt, kun nostin muutaman minuutin istumisen jälkeen pois. Hölmö äiti ;). 


Tyttö kampeaa itseään istuma-asentoon jatkuvasti ja sylissä törötetään istualtaan pitkiäkin aikoja, välillä toki väsähtäen. Tyttö tykkää superpaljon kappaleesta "autolla ajetaan varovarovasti". Hän istuu sylissäni ja teen tehosteita mäkiin ja kaarteisiin ja lopuksi nostan Tytön ilmaan. Siitäkös riemu syntyy :D!

Stokken MyCarrier Coolia on testailtu kotona muutaman kerran viikossa. Aikaisemminhan Tyttö ei tykännyt olla kantorepussa, sillä kasvot olivat minuun päin. Kasvojen menosuuntaan ollessa Tyttö tykkää kovasti ihmetellä maailmaa. Lähtee Nizzaan mukaan, ehdottomasti.


Jokeltaminen on meillä jokapäiväistä ja välillä kovaäänistä. Tyttö vastailee, kun häneltä kysytään ja osaa myös odottaa "omaa vuoroaan" keskustelussa. Aamuisin otamme sängyssä "pökköpökköä". Tyttö touhuaa vieressämme/vieressäni joka aamu ennen aamiaista. Älyttömän kivaa meistä kaikista :).

Summasummarum:
- ääntä käytetään ja jokellellaan niitä näitä
- tartutaan leluihin välillä paremmin välillä hosuen
- käsiä ihmetellään kovasti
- kierähdetään kyljelle muttei vielä ympäri (paitsi vahingossa)
- innostutaan uusista lauluista ja loruista
- rakastetaan kylpyä / suihkua
- hymyillään kaikille ja kaikkialla
- ei vierasteta (vielä)
- osataan myös turhautua ja kiivastua jos maito ei ole heti edessä

On ihanaa seurata rakkaan Tyttäremme kasvua ja kehitystä. Mitä seuraava kuukausi tuokaan tullessaan? Ainakin soseiden aloituksen Nizzan reissumme jälkeen :).

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.... :)
Iloa iltaan! 

4 kommenttia:

 1. Hauska lukea pienen kehityksestä, meillä kun on melkein saman ikäiset tytöt. Tuo kiljuminen on tuttua täälläkin, joskus se ihan yllättää että millä keuhkoilla se sitä ääntä oikeen tuottaa. :D Myös suihku ja kylpy on kivaa, mutta auta armias kun pitäisi pois lähteöä; ihan hirveä huuto, ihan sama kuinka kauan siellä ollaan oltu. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea näitä päivityksiä, kun meillä poika tasan viikon kuluttua neljä kuukautta. Meillä tuon nukkumisen kanssa ei vain mene ihan noin hienosti ;) Heräillään vajaan kahden tunnin välein joka yö ja näin on ollut jo pian koko neljä kuukautta (tiheän imun kaudessa heräiltiin 45 minuutin välein). Miehestä ei paljon apua ilman boobseja..heh! Täällä kieritään jo selältä mahalle ja mahalta selälle sekä nauretaan kovin ääneen. Vielä, kun nämä yösyötöt helpottaisivat...Kiinteitä odotellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Täällä poika tulee maanantaina 3kk ja 1 viikko, mitat oli 3kk neuvolassa 62cm ja 7540g :D Yöt menee täällä myös parin tunnin sykleissä, eli kahden tunnin välein pitää herätä syöttämään jätkää. Sellaisia öitä ettei ole tarvinut syöttää kuin 2 kertaa, on ollut vain muutama koko aikana.

  VastaaPoista
 4. Hei, eksyin lukemaan blogiasi ja haluan kommentoida tuohon velliasiaan. Ravitsemusalan ammattilaiset ovat yleensä noita vellejä vastaan, kun ne käytännössä ne ovat vain jauhoa ja korviketta joista vauva saa vain turhan paljon hiilihydraatteja. Velli ei koostumuksenkaan vuoksi oikeastaan viivähdä vatsalaukussa maitoa pidempään. Ravitsemuksellisesti voisi olla järkevintä kokeilla vaikka riisipuuroa illalla. Esim. muksulla on veteen sekoitettava riisipuuurojauhe.

  Esim. täällä virallisissa ruokasuosituksissa (Sosiaali- ja terveysministeriö: Lapsi, perhe ja ruoka. Imeväis- ja leikki-ikäisten lasten, odottavien ja imettävien äitien ravitsemussuositus) on otettu kantaa vellin käyttöön tai siis sen välttämiseen:

  http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=28707&name=DLFE-3555.pdf&title=Lapsi__perhe_ja_ruoka_fi.pdf

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...