5.7.2014

Stokke Xplory meets Nice

Olimme koko perheen voimin toukokuussa lomailemassa Nizzassa. Voit lukea reissustamme täältä. Jätimme omat Bugaboomme kotiin, kun meille tarjoutui mahdollisuus saada reissuun mukaan Stokken Xplory -vaunut. Saimme mukaan myös prampackin ja turvakaukalon sekä vaunuihin mukavan summer kit -kokonaisuuden. Suuri kiitos vaunujen ja oheistarvikkeiden lainasta ihanalle Polhem PR:n Annelle <3. Alla muutama ajatus Xplory -vaunurattaista 4 kuukautisen vauvan kanssa vajaan viikon kokemuksen pohjalta. En siis kirjoita mitään pitkää tarinaa vaunuista vaan muutaman tärkeän pointin meidän näkövinkkelistä. Laitan loppuun pari linkkiä, mistä voi käydä kurkkaamassa lisätietoja kiinnostuessaan.

Reissumme Nizzaan Stokke Xpolry vaunujen kanssa.

Myönnettäköön että ilmassa oli hieman alkukankeutta liikutettavien osien / säätimien osalta. Olen luonnollisesti niin tottunut meidän omiin Bugaboo-vaunuihimme; niiden säädöissä ja kasaan laitossa ei liiemin tarvitse aivonystyröitä käyttää :). Kun vaunujen säädöt oli muutaman kerran laittanut kohdilleen, ei jatkossa niihin mennyt juurikaan aikaa. 


Xplory muuntautuu moneksi ja eri tarpeisiin. Meillä kun oli mukana 4,5 kuukautinen vauva, käytimme istuinosaa lähinnä makuuasennossa ja kasvot meihin päin. Nostimme istuinosan maksimikorkeuteen, jolloin seurustelu Ässän kanssa oli helppoa. Hän tykkäsi seurata ihmisiä ja monet osoittivatkin Ässälle huomiotaan, josta social butterfly -neitokaisemme oli aivan otettu :).
Kuva
Tykkäsimme erityisen paljon ratasosan korkeudensäädöstä. Oli mukava nostaa Neiti Ässä tavallista korkeammalle ihmettelemään maailman menoa. Summer kit oli myös tosi mukava lisä. Kuomun sisäosa ei kuumentunut paahtavan auringon alla vaikkakin toi tarvittavan suojan yhdessä aurinkosuojan kanssa. Taklatakseen auringon, pystyi aurinkosuojaa liikuttelemaan sivuttain. Nice! Ja kun kokonaisuuteen lisää vielä päivänvarjon, on matkustajan hyvä ottaa nokoset suojassa auringolta. Etuosan shopping bag oli yllätyksekseni todella iso ja siihen mahtui vaikka ja mitä. Tosi tilava.


Vaunuihin on saatavilla myös changing bag (alla olevassa kuvassa), jota meillä ei ollut mukana. Jos tämä olisi tarttunut mukaan, olisi tilaa ollut todella reilusti. Ja ehkei tuo shopping bag ole paras mahdollinen paikka vauvan tavaroille, sillä siinä ei ole lokeroita tai sivutaskuja jotka ovat osoittautuneet todella tarpeellisiksi hoitolaukussamme. Eli suosittelen hankkimaan hoitolaukun erikseen.

Päivänvarjo oli reissussa tosi käytetty, sillä sitä pystyi liikuttelemaan auringon suunnan mukaan sinne tänne. Varsinkin vanhanassa kaupungissa kävellessämme, pidimme monesti vain päivänvarjon auki ja liikuttelimme sitä tarpeen mukaan.  
KuvaMikäs siellä vaunuissa oli köllötellessä, aurinkoasit ja tutti paikoillaan :). Mukana vaunuissa oli Sophie the Giraffe ja rätti sekä toinen lelu, joita sitten ihmeteltiin ja puristeltiin nokosten välillä. 


Kävimme asuntomme lähiseudulla iltakävelyllä ja pariin otteeseen nappasin mukaan vain turvakaukalon. Tuntui että Ässä rauhoittui parina ekana päivänä siihen tosi hyvin. Pieni paikka toi turvaa pienokaisellemme ja vauvaa ei tarvinnut herättää siirtyessä asunnolle takaisin, vaan nappasin kaukalon vauvoineen leluineen mukaan.

'

Myös dinnerireissulla turvakaukalo toimi mainiosti. Kävimme eräänä iltana sen verran myöhään syömässä, että Ässä nukkui osan reissusta, mutta kun utelias pieni matkustaja tajusi missä ollaan, ei uni enää maistunutkaan. Varsinkin kun tarjoilijat höpöttelivät niitänäitä :)


Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä lainakärreihimme. Toki ne ovat aivan erilaiset kuin omat Bugaboomme, mutta oli kiva päästä kärryttelemään näiden vaunujen kanssa. Vaihtelu virkistää. Omat Bugaboo-vaunumme valitsimme muutaman kriteerin vuoksi, joista yksi oli isot renkaat jotka menevät läpi tuulen, tuiskun ja sohjon. Emme asu keskustassa ja käymme luonnonhelmassa lenkkeilmässä, joten isot renkaat olivat suurin kriteeri. Uskon että nämä vaunut eivät olisi parhaat mahdolliset kunnon talviolosuhteisiin, mutta perheet jotka asuvat keskustaolosuhteissa, tykästyisivät kärreihin varmasti. Ne ovat pienet mutta silti napakat, helppo kasata, puhumattakaan kivoista säätömahdollisuuksista. Lisävarusteita ja värivaihtoehtoja on saatavilla vaikka kuinka. 


Lisää vaunuista ja niiden ominaisuuksista voitte lukea esimerkiksi Vaunuaitan sivuilta täältä, kliks ja Stokken omilta sivuilta täältä, kliks

Vastailen lisäkysymyksiin oikein mielelläni. Mitä olette muuten mieltä näistä vaunuista?
Erikoinen ulkonäkö on minun mieleeni. Entäs teidän?

Ciao taasen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...