29.7.2014

Lonnasaari ja Suomenlinna

Vihdoin kotona ja kunnon nettiyhteyden äärellä! Ennenkuin saan valmiiksi ensimmäisen kesälomapostauksen, ajattelin kirjoittaa ja kuvittaa aurinkoisesta päivästämme Lonnasaaressa ja Suomenlinnassa.

Summer Sound -jorailujen jälkeisenä päivänä hakusessa oli rentoilupäivä, joten suuntasimme ystäviemme kanssa Lonnasaareen ja Suomenlinnaan. Lonna sijaitsee ihan Helsingin edustalla, noin 10 minuutin lauttamatkan päässä. Lonna on entinen miinanraivaussaari jonne avattiin tänä kesänä mukava ravintola-kahvila. Lue lisää Lonnan verkkosivuilta, kliks.
Kuva kartta Lonnasaari

Kuva Lonnasaari

Matkaan lähdettiin Kauppatorilta. Meno-paluu lauttalippu maksaa aikuisilta 7 euroa. Se on voimassa koko päivän ja samaisella lipulla voi käydä myös Suomenlinnassa kuten me teimme.Tyttö ihmetteli kauniina kimmeltävää merta ja tyttöä taas ihmetteli lukuisat kiinalaisturistit metrin pituisine zuumeineen... :D.

Saaren tunnelma ottaa välittömästi vierailijat vastaan.
Ravintolan menu ei lyhykäisyydessään tehnyt lounasvalinnasta vaikeaa, hyvä niin. Seurueemme valitsi listalta lohta, ahventa ja karitsaa. Juomaksi roseelta ja kuplavettä.
Kuva Lonna ravintola
Jälkkäriksi sumptit, jädeä ja kylmää juomaa. Terassi oli myös oikein mukava. Ehkäpä muutama aurinkovarjo olisi ollut paikallaan niille, jotka eivät auringon paahteessa viihdy. Meille tämä toimi varsin hyvin.


Nautimme hetken Lonnan laiturin maisemista ennenkuin matka jatkui kohti Suomenlinnaa.

Suomenlinnassa me ja ehkä kolme turistia... ;)
Käyskenneltiin pitkin poikin linnan alueita, niihin mihin vaunuilla pääsi. Rintareppu olisi ollut tarpeen. Ensi kesänä sitten matkarattaat mukaan eväskorin kera ja nauttimaan aurinkoisesta päivästä Suomenlinnan rannoille ja viheralueille.

Kotimatkalla meidän pieni hauskuuttaja sai ympärillä olevat hymyilemään hattu- ja aurinkolasitouhuillaan :D.
I love Helsinki!
Koko päivä reissussa meni, mutta mikäs sen mukavampaa kuin nauttia auringosta, hyvästä ruoasta ja loistavasta seurasta.

Millaisia reissuja teidän kesään on kuulunut? 
Aurinkoa ainakin on riittänyt ja lämmintä ihan kivasti :). 

Helteistä päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...