27.2.2014

Projekti Kesäksi Kuntoon

Jabadabaduu! Aktiivinen liikunta palaa viikkorutiineihini ensi viikolla, jipiii! Minulle nimittäin koittaa paljon odotettu jälkitarkastus ensi viikon tiistaina. Uskon että olen kaikinpuolin palautunut hyvin ja pääsen aloittamaan kauan kaivatun liikunnan taas. Tietenkin on otettava huomioon sektio ja sen tuomat esteet liikunnan suhteen. Aloitan kevyesti salitreenillä ja kehon tuntemuksien mukaan jatkan ryhmäliikuntatunneille kevään aikana. Rakastan treenata kovaa ja PT:ni onkin "ruoskinut minua ruotuun" tässä asiassa. Ennen treenasin kelloa vastaan eli esim. kymmenen minuuttia ja mitä pidemmän matkan juoksin sitä tyytyväisempi itseeni olin. Suorittaja mikä suorittaja, heh. Nykyään osaan treenata fiksummin, eli ei se matkan pituus vaan se treenin kokonaislaatu. Pyrin tekemään liikkeet puhtaasti ja käyttämään kroppaani treenissä oikein. Näin tulokset ovat paljon parempia ja minä tyytyväisempi :). Hyvä treeni, parempi mieli. 


Tavoitteeni. Aion kiinnittää liikunnan lisäksi huomiota ruokavalioon ja syömisrytmiin. Nyt on tullut herkuteltua hieman liikaa ja ateriarytmi on kärsinyt luvattoman paljon. Herkkuja en aio pannaan laittaa, mutta palaan entiseen "herkkupäivämalliin" eli kerran viikossa on syöppöpäivä jolloin ei kaloreita laskeskella. Ja jos sitä nyt kahville ystävän kanssa menee, niin tottahan toki yhden korvapuustin voi silloin tällöin hyvällä omallatunnolla nauttia :).

Minulla on noin neljä raskauskiloa sulatettavana ja vaakahan ei kerro koko totuutta. Lihasmassaa on varmasti kadonnut ja rasvaa tullut tilalle. Rasvaprosentti kertoisi totuuden, mutta tässä vaiheessa minulle on tärkeintä päästä hikoilemaan ja saada hyvä fiilis adrealiinipommi lisäksi. Mittaillaan rasvaprosenttia sitten myöhemmin, kun omat vaatteet istuva taas hyvin päällä :). Liikunta tekee ihmeitä myös jaksamiselle. Eikös sanonta "Äiti voi hyvin, perhe voi hyvin" -pidäkin paikkansa?


Summasummarum. Tavoitteeni on siis päästä takaisin ns. normaalipainooni ja saada pikkuhiljaa lihasmassaa takaisin / lisää. Syömisrytmin on parannuttava ja proteiinia lisättävä ruokavalioon. Tulen hankkimaan salikortin läheiseen Fressiin ensi viikolla ja syömisiäni alan kirjaamaan jo tällä viikolla Babyfit -sivustolle. Yhteistyöstäni Babyfitin kanssa voit lukea täältä. Kirjoitan edistymisestäni muutaman viikon välein. Katsotaan miten mamma edistyy ;).

Kertokaahan omista treeneistänne. Olisi mukava kuulla miten siellä ruuduntoisellapuolen kuntoillaan ja pidetään huolta jaksamisesta. 

Iloa iltaan!2 kommenttia:

 1. Itse pääsen lähinnä kerran viikossa vietämään laatuaikaa itseni kanssa salille, mutta tällä hetkellä olen onnellinen siitäkin mahdollisuudesta. Salilla vietän aikaa enimmäkseen crossarilla tai juoksumatolla ja sen jälkeen jumppamatolla selkä-, kylki- ja vatsalihasliikkeiden parissa. Kädet on jo valmiiksi tytön kantelemisesta, pomputtamisesta ja nostelusta hellät, joten eiköhän siinä ole tarpeeksi käsitreeniä. :) Itselläni on pari käyntiä jäljellä Esporttiin, sen jälkeen pitää miettiä seuraava treenipaikka.

  Tämän viikottaisen me-hetken lisäksi tietenkin kävelen joka päivä vaunulenkeillä vähintään 5 kilsaa. Vatsan haluaisin itsekin kiinteämmäksi, mutta se on ainakin itselläni hidas prosessi. Olen kuitenkin huomannut jo valtavan muutoksen, joten jaksan uskoa että rantakuntoon minäkin taidan ehtiä kesäksi. Vaaka näyttää tällä hetkellä vähemmän kuin ennen raskautta, mutta lihaksia on selkeästi vähemmän.

  -JJ-

  p.s. Asiasta ihan muualle, mistä hankit ne ihanat punaiset kenkäsi? Olen menossa naimisiin toukokuussa, ja haluaisin kovasti jotkut ihanat mutta hyvät punaiset kengät hääpukuni pariksi. Vaikka koko päivän kengänmetsästysreissu kuulostaisi ihanalta, se taitaa olla toiveunta. Siispä pari täsmäiskua on varmaan oma strategiani tässä tilanteessa. :)

  VastaaPoista
 2. Moi JJ ja kiva kuulla omista treeneistäsi ja ennenkaikkea tulevista häistäsi:)! Laitatko emailisi mulle, niin kirjoitan kengistä lisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...