29.4.2013

Neuloitettu nainen - Voodoota vai akupunktiota?

Kirjoitan tekstiä iPadillä, joten pahoittelen kirjoitusvirheitä.

Paljastettakoon heti alkuun ja otsikon kysymykseen vastaten, että kyseessä oli akupunktiokäyntini. Ihana sellanen. Aikani oli kello 9.00 aamulla ja sain ensimmäisen tunnin olla ainut asiakas. Kysymyksiä tuli aimoliuta aina kuukautiskierrosta, niiden runsaudesta, päivienkestosta ja PMS -oireista sekä hiivatulehduksista. Kysymysten loputtua kävi käsky, että kieli ulos! Syy käyntiin oli hänelle selvinnyt jo puhelimessa eli raskautta toivon ja olen IVF -hoidoissa.

Pidemmittä puheitta Yulan tuikkasi viitisentoista neulaa vartalooni ja kehoitti rauhoittumaan ja vaikka nukkumaan. Kait minä jossain unenrajamailla käväisin, sillä tunti meni nopeaan. Sillä aikaa asiakkaita oli tullut lisää ja kuulin keskustelua viereisistä huoneista. Oli unettomuutta, lihaskipua ja heikkoa vatsantoimintaa.

Yulan napsi neulat pois ja pyysi käymään vatsalleen. Hän hieroi kehoani sieltätäältä (paikoilla todennäköisesti tärkeämpikin rooli kuin "sieltätäältä"). Tämän jälkeen hän kuivakuppasi jalkani ja selkäni. Hieronnan ja kuppauksen ohessa hän kertoi mistäpäin on kotoisin ja mitä hän on opiskellut ja kuinka hän toimi lääkärinä Kiinassa Lapsettomuuden parissa. Olinkin aika pitkälle lukennut tarinat jo netistä, mutta kuuntelin sujuvasti :).

Puhuin hänelle siitä kuinka innokas olen etsimään tietoa kehon ja mielen hyvinvoinnista. Olin nimittäin kärsinyt aika ajoin hiivatulehduksista ja minua rupesi ärsyttämään se yleinen oireiden hoitaminen. Kyllä sen hiivan resepti- tai käsikauppalääkkeillä pois saa, ainakin hetkellisesti, mutta jostainhan se johtuu. Eli hoidetaan oiretta, ei sen aiheuttajaa. Tutkin ja etsin tietoa viime kesänä ilta toisensa perään ja löysin lukemattoman paljon artikkeleita kehon ph-arvosta ja siitä minkälaiset vaikutukset liian happamalla tai emäksisellä keholla on. Menin luontaistuotekauppaan artikkeleiden kanssa ja kyseenalaistin myyjän osaamisen vain tarkistaakseni, että hän tietää mistä puhuu. Löysin hyvän myyjän ja hänen avustuksellaan otin käyttööni todella vahvat propiootit ja Candida Forte -nimisen valmisteen. Oireet hävisivät, eivätkä ole tulleet takaisin. Otan muutaman kerran viikossa aamuisin Pascoe -nimistä jauhetta veteen sekoitettuna ja lisäksi otan joka aamu ohranorasjauhetta. Nämä molemmat tuotteet tasapainottavat elimistön happamuutta. Anyway, kerroin näistä Yulanille ja hän sanoi silmät iloiten, että "sinä tiedät asioista, hyvä tyttö". Ihanaa, kun joku tytöttelee :). Noh, olenhan minä häneen verrattuna tyttöläinen vielä.

Lopuksi hän tarjosi minulle teetä ja keksiä, jonka jälkeen sain vielä ihanan niska- jä päähieronnan. Kerroin kuinka ystäväni asuvat Aasiassa ja pari pariskuntaa on kesän ja syksyn aikana muuttamassa expaateiksi Bangokiin ja HongKongiin. Hän kirjoitti minulle post it -lapulle kiinaksi jotain ja sanoi, "Pyydä ystävääsi tuomaan tätä. Sitä saa rohdoskaupasta. Kerron sitten mihin sitä voi käyttää." . Mukaani sain listan ruoka-aineista joita tulisi syödä tai välttää sekä ohjeet kiinalaiseen jalkakylpyyn ( ihmetteli mun kylmiä koipia, heh).

Koko hoito kesti noin kaksi tuntia ja sain todella hyvän mielen kotiinviemiseksi. Seuraava aikani on päivää ennen punktiota.

Kun aiemmin kirjoitin positiivisuuden vaikutuksesta, niin uskon akupunktion tai vastaavien vaihtoehtoishoitojen kuuluvan samaan kategoriaan.

Yulan on aivan ihana persoona ja kova tekemään töitä. Hän on vilpitön ja positiivinen :).
Voin suositella lämpimästi.

Nyt päikkärielle ja sitten illalla dinnerille. Kuvassa näkymä, kun rotkottaa ystävien sohvalla ja katselee pilviä, lentokoneita ja lintuja taivaalla. Ihana kattoikkuna!!

Xoxo KK


1 kommentti:

  1. Heippa,

    Voi että minua kiinnostaisi kokeilla akupunktiota apuna onnistuneen raskauden metsästyksessä. Yritystä takana kohta kaksi vuotta (tosin potentiaalisia yrityskuukausia ei niin monta) ja tänä vuonna keskenmeno ja kohdunulkoinen. Km:n ja KU:n välissä kävin vyöhyketerapiassa ja terapeutti havaitsi kohdunulkoisen ennen kuin edes tiesin olevani raskaana tai siis kohdunulkoisesti raskaana. Tarkempi selostus täällä: http://ihmettaodottaen.blogspot.fi/2013/11/vyohyketerapiaa.html

    Osaatko sanoa onko tuo paikka, jossa sinä kävit kuinka suosittu ja saako sinne viikonloppuaikoja? Toki saan nämä tiedot kysymällä asiaa suoraan sieltä.

    Mutta siis, uskon, että niin vyöhyketerapiasta kuin akupunktiostakin olisi apua raskautumisessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...