28.4.2013

Amsterdam, Queen's Day = Vappu

Jälleen kerran matkaamme iloisin mielin pyörien ja tulppaanien kaupunkiin eli Amsterdamiin! Kaupungissa on tullut vierailtua useasti, sillä hyvät ystävämme asuvat siellä. On ollut pariskuntamatkoja ja tyttöjen viikonloppuja. Olemme viettäneet monet vappumme Amsterdamissa, sillä silloin kaupungissa on Queen's Day, Kuningattaren Päivä. Tänä vuonna Kuningattaren Päivä on toistaiseksi viimeinen, sillä valta vaihtuu hänen pojalleen ja näin ollen päivästä tulee eittämättäkin Kuninkaan Päivä, King's Day. Queen's Daytä on juhlittu 30. huhtikuuta ja vallanvaihtumisen jälkeen päivää juhlitaan 26. huhtikuuta! Eli ensin Damiin etkoille ja sieltä Ullikselle jatkoille. Heheheh.

Mitä QD'nä sitten tapahtuu? Noh, kaikki ketkä pitävät dance-musiikista, tietävät että Hollannista tulee ainakin kaksi huippu DJtä. Armin Van Buuren ja Tiesto. Hollanti on dance-musiikin mekka ja myöskin QD'nä musiikilla on iso rooli. Juhlijoita tämä päivä tuo paikalle vähintäänkin 500.000 (!) ja ilmassa on todellista karnevaalimeininkiä. Kanaalit ovat täynnä jos jonkinnäköistä kyhäelmää. Menossa voi olla mukana niin huippuhienoja veneitä kuin laudanpalasista tehtyjä, moottorilla varustettuja lauttoja. Oranssiväriä näkyy vaatteissa, veneissä, hiusväreissä ja yleisessä katukuvassa.

Olemme yleensä kävelleet ympäriämpäri, mutta tänävuonna poikkeuksellisesti mekin hyppäämme veneen kyytiin. Kivaa! Ja parastahan tässä naisten kannalta on se, että veneessä on sisävessa, heheh :).
Yleensä bileet alkavat jo edellisenä päivänä, jolloin mekin olemme menneet tanssimaan DJ'n tahdissa. Musiikki on kovalla ja ääni seuraavana aamuna poissa :).Eli tänä vuonna mekin seilaamme pitkin kanaaleja. Väylillä on ruuhkaa, mutta sopu tilaa antaa! Laivoissa näkee eriskummallista menoa ja vaatetusta. Bassot jytkää, pillit huutaa ja ilmapallot poksuu.... alla olevassa kuvassa ei ole kyseessä tulipalon tuoma savunäytös, vaan eräät juhlijat olivat roudanneet savukoneen bassojen rinnalle... öööö.... :D


Kadunvarsille ilmestyy juhlan aikaan mainoksia "hotelli helpotuksista", jotka maksavat yleensä euron.  Tarkoittaa siis sitä, että asukkaat juhlivat asuntonsa välittömässä läheisyydessä nauttien päivästä ja saavat kaupanpäälle vielä "kuoharirahaa tarjottuaan naisten- tai/ja miestenhuonettaan juhlijoiden käyttöön :).Aivan loistava idea!

Illan päättää DJ'n keikka joka tässä kuvassa muistaakseni oli Armin Van Buurin... my favorite.Jatkoille lähtiessämme kello on jo sen verran, että aurinko laskee ja roskat ovat vallanneet kaupungin...
Tällaista olisi siis luvassa jälleen tänä vappuna. Sää on ennusteen mukaan vaihtelevaa, mutta seura ei. Se on nimittäin aina parasta :).


Ihanaa vappua kaikille! Tänne on luvattu aurinkoista säätä!

Palailen kuvien ja tarinoiden kera kotiuduttuani.

Xoxo KKEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...