24.4.2013

Akupunktio IVF:n tukena

Nyt tulee mielenkiintoista stooria, joten jalat pöydälle ja kahvikuppi käteen :).

Kävin tänään kolmen tunnin (kyllä, juttua riitti) kävelylenkillä ystäväni ja hänen vauvansa kanssa. Ystäväni M on asunut Keski-Euroopassa ja Aasiassa pitkään ja kertoi kuinka heillä oli haasteita saada lasta. He asuivat hetken Suomessa, jolloin M kävi lapsettomuusklinikalla hoidoissa. Samaan aikaan hänellä oli suunnaton stressi töissä ja epävarma tilanne seuraavasta pysyvämmästä asuinmaasta.

Hoidot eivät onnistuneet kolmella kokonaisella hoidolla ja munarakkuloiden keruulla. Oli pari keskenmenoa ja kiinnittymisongelmia. Aikaa ja rahaa paloi. Takaisin Aasiaan päästyään M meni perinteiselle akupunktioklinikalle (traditional Chinese medicine) ja kuuli, että hänen kehonsa on liian "kuuma". Hän sai ruokaohjeet ja jotain pahan makuista teetä mukaansa. Työtilanne ratkesi ja tee maistui. Paluu kotimaahan häämötti. Muutama kuukausi meni ja tadaa, hän oli raskaana. Keho oli viilentynyt ja M voi paljon paremmin. Syy hyvinvointiin oli varmasti niin työtilanteen rauhoittumisella kuin kehon balanssin löytymisellä.

kuva google.com


M kehotti tsekkaamaan, löytyisikö perinteistä kiinalaista hoitolaa myös Helsingistä. Googletin ja yllätyksekseni että ilokseni löysin kuin löysinkin hoitolan! Yulan Niu on toiminut Kiinalaisen lääketieteen kouluttajana ja työskennellyt yli 20 vuoden ajan perinteisen lääketieteen sairaalassa Kiinassa. Hän on myös opiskellut sekä länsimaisen että kiinalaisen lääketieteen tutkinnot ja hän johti lapsettomuusklinikkaa.
JIHUUU! Tässä artikkeli Yulanista: http://www.maailmankuvalehti.fi/palstat/11020

Löysin myös blogikirjoituksen Yulanista ja ruokavalion tärkeydestä: http://www.trendi.fi/blogi/kiitos-hyvaa/hormonihyrinaa

Ja keskustelua palstalta: http://www.vauva.info/foorumi/topic/3688-vaihtoehtohoidot-lapsettomuudelle/

kuva google.com


Soitin Yulanille ja hän kyseli puhelimessa kiertoni pituudesta, PMS -oireista ja vuodon runsaudesta. Kerroin IVF hoidoista ja hän vain sanoi, että ei ongelmaa. Toki itse etsin vielä lisätietoa siitä, kuinka kiinalainen lääketiede ja IVF sopivat yhteen.

Löysin ainakin seuraavat artikkelit ko. asiasta:
Yulanilla on vastaanotto Helsingin Runeberginkadulla.
http://www.kiinalainenhoito.fi/index.php?id=etusivu

Mulla on huomenna aika kello 9:00 ja aikaa piti varata parisen tuntia. Jännää!!!
Kirjoittelen kokemuksestani sitten lisää!

Uskotteko te siellä ruudun toisella puolella muuhun kuin länsimaalaisiin hoitomuotoihin? Kommenttejanne odotellen :)

Xoxo KK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...