11.7.2013

Vaunuja ihmettelemässä

Kävimme eilen kolmessa vaunuliikkeessä ja luulen, että olemme löytäneet vaihtoehdot joiden väliltä valitsemme omamme. Olemme tosin tänään menossa vielä yhteen liikkeeseen eli voi olla, että musta hevonen laukkaa takavasemmalta ja kiilaa näiden kahden hyvän vaihtoehdon ohi.

Kriteerimmehän olivat / ovat lyhykäisyydessään:
* maasto-city -kärryt
* neljä pyörää
* kääntyvät eturenkaat, joissa lukitusmahdollisuus
* keveys ja pienuus
* iso shopping basket :)

Suuntasimme ensimmäisenä Vantaan Varistoon ja pyörähdimme AT-Lastenturvassa, jossa ihastuimme Hollantilaisiin Mutsy 4rider -merkkisiin yhdistelmävaunuihin.Näissä vaunuissa yhdistyy kaikki meille tarpeelliset seikat ja ulkonäkökin on varsin mukava. Pienet miinukset tulee kokoonlaitettavuudesta ja kuomuosan alasvedettävyydestä. Ja nämä siis verrattuna Bugiksien Buffaloon. Plussaa taas saa lisävarusteena ostettava lisä-shopping-basket. Tätä on kuulemma vaikeahko täyttää vaunukopan käytön yhteydessä, mutta eihän vaunukoppa olisikaan käytössä kuin ensimmäisen puolisen vuotta. Vaunukoppa on lämpimän oloinen ja minulle tuli heti mukava tunne pienokaisen nukkumaanlaittamisesta tuonne pieneen ja mukavaan tilaan.

Löysin hauskasti tehdyn videon vaunujen monipuolisuudesta:


Palvelusta kerrottakoon sen verran, että vaikka yksi asiakaspalvelija oli sairastunut ja heillä oli alimiehitys, saimme todella nopeasti asiantuntevaa palvelua. Kävin "ilmoittamassa" meidät jonoon ja heti asiakkaasta vapauduttuaan, saimme mukavan myyjän paikalle esittelemään vaunujen ominaisuuksia.

AT Lastenturvasta suuntasimme kivenheitonpäähässä sijaitsevaan Lastentarvikkeeseen. Heidän mallistostaan meille esiteltiin ensimmäiseksi Emmaljungan Duo S -mallinen runko.
Kuva lainattu täältä
Runko on mielestäni erittäin käytännöllinen, mutta itse kokonaisuus vaunukoppineen tuntui Mutsyn jälkeen todella isolta. Vaikkakin vaunu on varmasti todella hyvä, emme lämmenneet sille yhtä paljon kuin Mutsylle. Yritin etsiä videota juurikin tästä mallista, mutta uskokaa pois; en löytänyt mistään! Unbelievable! Anyway, tähän pystyy siis liittämään vaunukopan ja istuinosan. Vaunujen kokoontaitettavuus tapahtui suht' näppärästi, mutta tilaa nämä vievät enemmän kuin Mutsyt. Eli nämä vaunut eivät ole meidän vaihtoehdoissa enää mukana.

Toisena meille esiteltiin Maxi-Cosin Mura Plus -nimiset vaunut.

Kuva lainattu täältä
Kuva lainattu täältä

Plussana näissä vaunuissa mainittakoon niiden kasaushelppous. Menevät näppärästi kasaan ja ovat muutenkin pienikokoiset. Nämä vaunut eivät sitten kuitenkaan kolahtaneet meihin. Enkä oikein osaa sanoa, että miksi. Oli kaikki mitä toivoimme, mutta ehkä Mutsyt jättivät meihin lähtemättömän vaikutuksen tässä vaiheessa ja ehkäpä palvelun laatu ja asiantuntevuus vaikuttivat meihin. Emme saaneet mitenkään huonoa palvelua Lastentarvikkeella, mutta ehkei vaunuja esitelty ihan niin hyvin, kuin AT Lastenturvassa.

Tässä vielä videon pätkää Murista.


Kolmantena ja päivän viimeisenä paikkana suuntasimme Lauttasaaren Vaunuaittaan. Olinkin käynyt siellä jo aikaisemmin kurkistamassa Bugaboon Buffaloita. Saimme nopeasti palvelua ja Mies pääsi testaamaan Bugiksia.

Kuva lainattu täältä

Näissä vaunuissa on oikeastaan kaikki mitä vaunuilta toivomme. Hyvän kokoiset, neljä pyörää joista etupyörät lukittavissa, kunnon shopping basket (kunnon kg-määrällä), todella helppo kasata ja menee myös pieneen tilaan ja mikä parasta: runkoon kiinnitettävä koppaosa ja istuinosa, jotka toimivat tarrasysteemillä. Eli sama runko, johon nämä kiinnitetään. Ei erillistä isoa koppaosaa. Lisäksi vaunuissa on laajennettava kuomuosa, ostoskoria on helppo käyttää niin kopan kuin istuimen kanssa ja lisätarvikkeita on saatavilla paljon. Nämä menevät kokonsa vuoksi myös matkarattaina keskustan vilinässä! I'm in love! 

Kaikkiahan ei miellytä kopan neliskanttisuus, mutta omaan silmään tämä on passeli. Sitä paitsi; eihän sitä koppaa pidetä kuin se puolisen vuotta... 

Olen etsinyt paljon tietoa ja mielipiteitä Buffaloista, enkä todella ole törmännyt mihinkään semi-negatiiviseen kommenttiin. Ainahan jotain voisi parantaa ja kaikilla on omat tarpeensa, mutta vaikuttaa siltä että Buffalot ovat olleet monelle mieluisat ja moni on hankkinut ne Cameleonin tilalle juurikin isojen pyörien ja painorajojen vuoksi. Ja lopuksi taas videopätkää, olkaa hyvät! :)Tässä vaiheessa meillä on vielä mietintämyssyt päässä ja arvoitukseksi jää; taivummeko sitten Mutsyjen vai Bugisten puoleen. Kuten alussa mainitsin, voi musta hevonen hyökätä puun takaa. Menemme tänään piipahtamassa Pitäjänmäellä Baby Centerissä. Löysin heidän sivuiltaan Dorjan Soft Start -nimiset vaunut ja niitä suuntaamme tänään testaamaan. En ollut kuullutkaan moisesta merkistä, mutta puhelinsoiton jälkeen vakuutuin, että nämä vaunut ovat testaamisen arvoiset. 

Kuva lainattu täältä
Rungon leveys on vain 58 senttiä ja näissä on täysin Suomalainen tuotekehitys takana eli vaativiin olosuhteisiin maassa, jossa on neljä vuodenaikaa. Vaunuissa on täydellinen talvisuojus, josta iso plussa!

Kuva lainattu täältä
Mutta miltäs nämä näyttävät sitten taaperoikäisellä käytössä? Ihan näppäriltä!

Kuva lainattu täältä
Ja mikä tärkeintä, vaunu menee kasattuna todella pieneen tilaan (korkeus 32, leveys 58, pituus 91). Rattaissa on irrotettava jatko-osa, jonka ansiosta myös isompi kokoinen lapsi pystyy hyvin nukkumaan (ratasosan maximipituus 92 cm).

Ja tästäkin vaunusta video, olkaa hyvät.


Googlen syövereistä löysin myös keskustelun liittyen ko. vaunuihin. Joku oli kommentoinut vaunujen pientä kokoa ja kiittänyt siitä, että niillä mahtuu pääkaupunkiseudun pienempiinkin hisseihin. Positiivista kommentointia sai myös vaunuosan selkänojan nostomahdollisuus (kommentoijan lapsi tällöin 5 kk). Moitteita taas sai shopping basketin käyttöhankaluus kopan kanssa. Sinne ei kuulemma saa tungettua helposti kauppaostoksia, mutta kauppareissuistakin on selvitty :).

Kerron myöhemmin lisää, miten vaunut selvisivät meidän pisteytyksestä :)

Onko teillä kellään tai ystävillänne kokemusta näistä vaunuista? Kolahtiko mikään?

Palaan pian asiaan!

Xoxo KK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...