15.8.2014

Kesälomalla

Kesälomapostaus vihdoin kasassa!

Lomalla menimme pitkin poikin, sinne tänne. Matkasimme aina Ouluun saakka mutta nautimme myös kauniista ja aurinkoisesta Helsingistä unohtamatta kotikontuja Espoossa. Majoitimme rakasta ystäväpariskuntaamme pariin eri otteeseen. On muuten kivaa, että on sellaisia ystäviä jotka voivat olla meillä kuin kotonaan ja vice versa. Ei tarvitse selittää mistä mikäkin tavara löytyy ja missä on esim. pikkulautasten paikka. Terkkuja vaan Amsterdamiin, nähdään taas pian <3.

Lomamme aluksi saimme tosiaan ystäväpariskunnan meille kylään. Touhusimme heidän ja muiden ystävien kera muutaman ensimmäisen päivän. Käyskentelimme kaupungilla, grillasimme takapihallamme ja nautimme superlämpimistä kesäilloista.
Ystävät vaihtuivat ”läpsystä” Mieheni veljeen ja hänen kihlattuunsa. Vietimme aikaa meillä kotona hengaillen ja kaupungilla hortoillen. Ilman kiirettä ja aikatauluja. Ihanaa. Kämpin tossut muistuttavat rentouttavasta viikonlopusta pari vuotta sitten. Tyttö rakastaa näiden pohjia ja raapii niitä pikkusormillaan vimmatusti. Ja kirkuu :D
Sitten olikin aika jo pakata auto täyteen tavaraa ja suunnata Espoo-Mikkeli-Suonenjoki-Oulu-Mikkeli-Espoo –turneelle. Pakkasin vaatteita mukaan ihan liikaa. Tytölle että itselleni. 


Vietimme Mikkelissä pari yötä appivanhempieni kaupunkikodissa. Kävimme kahvittelemassa kaupungilla, poikkesimme tätini mökillä ja vietimme aikaa myös isovanhempien kanssa. 


Mikkelistä ajaa hurautimme Suonenjoelle kohti Mansikkafestareita. 


Appeni on Suonenjoelta kotoisin ja majoituimme heidän toiselle mökille, joka on appeni lapsuuden koti. Toki sähköt ja vedet ovat päärakennukseen vedetty ja perusparannusta tehty. Suonenjoelta ei sitten juurikaan muita kuvia tullut otettua... höh :/.


Myönnettäköön ehkä hieman jopa nolona, että tällaiselle höpsölle itikkakammoiselle naiselle ei kuusien kätkössä oleva mökki ole se ihanteellisin paikka :o. Mökkeilyssä minua inhottaa eniten ne sadat inisevät itikat. Huh huh. Mä vihaan itikoita. Olen ollut aina yliherkkä niiden pistoille ja pistokohdat kutisevat päiväkausia. Ja Suonenjoella niitä itikoita sitten olikin. Hetkeksi kun pysähtyi, niin kymmenet itikat löysivät tiensä ympärille ja siitä tuhatta ja sataa iholle. Oli itikoista huolimatta mukava käydä Suonenjoella tervehtimässä Mieheni puolen sukulaisia ja tutustumassa appeni synnyinpaikkaan. En minä nyt kuitenkaan ihan mökkikammoinen ole :D. Ystäväporukalla on kiva mökkeillä ja muistelenkin hymyssä suin muutaman vuoden takaista juhannusta, jolloin sää oli todella kylmä, järvenlämpötilasta puhumattakaan. Niin ne pojat vaan lähtivät wakeboardaamaan ja huulet sinisinä palasivat. Olihan sentäs keskikesä hitsi vieköön! 

Suonenjoelta suuntasimme Kuopioon Mieheni tädin luona käymään. Täti täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja on erittäin hyvässä kunnossa ikäisekseen. Järki leikkaa ja juttu luistaa. Tuohon ikään on jo nähnyt ja kokenut yhtä sun toista.

Viimeinen ja pisin etappimme olikin sitten Ouluun ajo. Matkaa taitoimme yhden pysähdyksen taktiikalla. Laulamme Ässälle Piippolan vaari –laulua ja kappas! Pysähdyimme Piippolassa syömässä makkaraperunat. Hauska sattuma.

Kuva Piippola Shell
Viimein saavuimme ystävillemme Ouluun. He muuttivat reilu vuosi sitten Amsterdamista takaisin kotimaahan ja ovat tässä ajassa rakentaneet talon ja asettuneet kodiksi. Meillä on ollut vuosia tapana käydä Amsterdamissa vapun aikoihin, jolloin siellä vietetään viime vuodesta eteenpäin Kuninkaan päivää (King’s day) ja perinteisesti olemme syöneet brunssia juurikin Ouluun muuttaneiden ystävien luona. Puhuimmekin että ensi vuonna pitänee ottaa Skype-brunssit kolmen pariskunnan kesken, jos me emme päädy sitten jälleen kanaalien kaupunkiin. Aika näyttää, onneksi on Skype :).

Oulu teki meihin oikein positiivisen vaikutuksen. Oulu oli tosi kiva kaupunki! Wau! Kävimme sightseen -ajelulla (allekirjoittanut meinasi tosin nukahtaa takapenkille, heh) ja näimme upeita maisemia. Ei ollenkaan pöllömpi paikka asua :)! Söin muuten elämäni parhaan lohikeiton Oulun torilla! Herranjestas miten hyvää se oli. Tyttäremme täytti puolivuotta ja sitä juhlistettiin kakulla ja kuplivalla. Synttärisankari tosin painui pehkuihin ennen pullon korkkausta ja kakun leikkuuta :D.

Parin päivän jälkeen pakkasimme jälleen automme ja matka kohti Mikkeliä alkoi kahden pysähdyksen taktiikalla. Perille päästyämme pistäydyimme Äitini luona syömässä ja siitä rauhoittumaan taas appivanhempien kaupunkikotiin. Aamapalalla kävimme appivanhempien kesäkodissa ja siitä autonnokka kohti Espoota. Olipa ihanaa päästä kotiin lähes viikon jälkeen! Koti – paras paikka.

Kotiin päästyämme saimme jälleen ym. ystäväpariskunnan seuraksemme. Ystävämme odottavat esikoistaan, joten pallovatsaystäväni jäi perjantaina Ässän kanssa kotiin, kun me muut suuntasimme Summer Sound –festareille. Olipa mukava päästä ihmisten ilmoille aikuisporukassa tanssimaan ja nauttimaan superlämpimästä illasta / yöstä.


Seuraava päivä menikin sitten iisisti hengaillen. Suuntasimme Lonna-saareen lounaalle ja siitä Suomenlinnaan, joista kirjoitin täällä. Oli todella mukavan rento päivä. Illalla saunottiin ja höpöteltiin meillä letkeissä tunnelmissa. Ystäviemme kotiin lähdön jälkeen sanoin Miehelle että onpa outoa olla taas kolmisin, sillä ystäviemme kanssa on niin superkivaa ja käsipareja on enemmän kuin normaalisti viihdyttämään Ässää ja tyhjentämään vaikka astianpesukonetta :).

Loppuloma vietettiin niin kotona kuin Mikkelissä. Ohjelmassa oli mm. Ässän ekat kaverisynttärit, joista kirjoitin täällä. Kivaa oli ja tyttö viihtyi erinomaisesti, kun oli niin paljon muita muksuja ympärillä. 

Lomalla oli älyttömän mukavaa. Näimme ystäviä suuressa määrin, nautimme pihastamme ja grillin antimista, kävimme muutaman otteeseen kahdestaan Miehen kanssa baaanalla ja ihmettelimme tyttären osaamista ja kasvua. Täydellinen neljäpuoliviikkoinen!

Iloa perjantaihin! Aurinko paistaa ja fiilis on perfect! 
Mitäs te muuten puuhasitte lomallanne?

1 kommentti:

  1. Löysin blogisi taannoin kun hain tietoa sektiosta. Jäin koukkuun! Ihanan raikas kirjoitus kuvineen kaikkineen! Ja täytyypä sanoa, että mikä kaunotar sinä olet! Oikeasti; olet todella kaunis nainen. Ja jaksanut pitää itsestäsi huolta.
    Kesä meni/mennyt mökkeillen ja ison mahan kanssa taapertaen. Miten muuten rannekanavaoireyhtymän kanssa kävi? Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...